Beter-goed-gejat-dan-slecht-verzonnen-actie.

Vorige week kwam ik een campagne tegen in de media die gekopieerd lijkt van een campagne die ons bureau heeft ontwikkeld voor één van onze klanten Berk. Wat wij hebben gedaan is rondrijden met een moving billboard bij vestigingen van Big4 kantoren. Hierop konden de medewerkers van deze kantoren live een boodschap via web of sms op dit moving billboard plaatsen over hun werk/privé balans.

Een persbericht dat tijdens de ontwikkeling van deze campagne de deur is uitgegaan, kan je hier vinden.

Grappig is dat For All Finance kortgeleden een soort gelijke campagne is gestart waarbij:

– ook een moving billboard is gebruikt;
– het ook ging om het werven van personeel;
– je ook eigen berichten op het moving billboard kon plaatsen;
– het billboard ook voor big4 (ABN-AMRO) kantoren stond.

Is dit dan zo een beter-goed-gejat-dan-slecht-verzonnen-actie?

Met onze campagne voor Berk hebben we namelijk veel publiciteit gehaald. Grote kans dat ze de campagne bij For All Finance hebben opgemerkt.

Conclusie: ik denk dat For All Finance een goede partij is om in te schakelen, want ze doen er alles aan om geld te besparen ;-) Zelfs hun site heeft een goedkope uitstraling! Zelf denken ze hier anders over: “Marketing voor financiële dienstverleners. Dat is ons vak. Wij zijn er als insiders niet alleen goed in, wij houden er ook van. Onze kracht ligt in het leveren van oplossingen.” Ja, ook al zijn die dan bedacht door anderen, ha ha.

Bronnen:
http://www.dutchcowboys.nl/vacatures/11645
http://www.flexmarkt.nl/nieuws/id516-22311/guerrillawervingsactie_bij_abn_amro.html