China trip.

Morgen is het dan eindelijk zover. Ik vertrek morgen om 17:35 uur vanaf Schiphol met vlucht

KL895 naar Shanghai vanuit Nederland. Omdat ik wil voorkomen dat ik tijdens mijn verblijf in Shanghai uit moet zoeken wie ik wel en niet gemaild dan wel geantwoord heb, zal ik proberen verslag te doen van mijn trip via dit weblog. Let op! Dit is een voornemen en geen belofte ;-) Overigens zal ik voor de rest redelijk tot goed bereikbaar blijven per mail.

Wat moet die Zeeuw in Shanghai?

Mijn bezoek aan Shanghai heeft meerdere redenen (maximum logo small, Canon EOS digital rebel).

– het leren kennen van mijn Chinese collega’s en hun bijzondere cultuur;
– het afstemmen met mijn Chinese collega’s hoe wij in de nabije toekomst beter kunnen samenwerken op het gebied van projectmanagement, conceptontwikkeling en interaction design / programmering;
– onderzoeken / ontdekken / bekijken wat de mogelijkheden van Maximum Shanghai zijn op mijn vakgebied;
– bijpraten met mijn collega en vriend Emile en zijn vriendin Eve;
– en last-but-not-least having fun met Emile emile mac gillavry, Eve Eve Chambrion, Yvon Yvon Nui, Ed Ed Barzilaij (zaterdag) en mijn Chinese collega’s!

Het thuisfront.

Het enige vervelende aan deze trip is dat ik mijn lieve homies me homies – die ik graag om mij heen heb – een weekje zal moeten missen. Maar lang leve de digitale communicatie! Zelfs Jara heb ik voorbereid op mijn afwezigheid middels een hoeveel-nachtjes-duurt-het-voordat-pappa-weer-thuis-is-kalender hoeveel-nachtjes-duurt-het-voordat-pappa-weer-thuis-is-kalender.

I make nice pictures for you.

Ik zal proberen mijn trip en ervaringen zo goed mogelijk via beeldmateriaal vast te leggen. Jullie kunnen de foto’s van deze trip vinden door hier te klikken. Hopelijk ben ik niet besmet met het pechvirus van Ed zodat mijn koffer wel gewoon aankomt op de plaats van bestemming. Zo niet, dan kan je de hoogwaterbroeken waarmee ik op de foto sta, beschouwen als de laatste mode in Shanghai.

Het land van karaoke.

Tja.. ik heb me al gerealiseerd dat ik afreis naar aan land waar ze karaoke hoog in het vaandel hebben staan. Nu ik geen rechtgeaarde Karaoke Guru® ben, heb ik me hier alvast zo goed mogelijk op voorbereid. Kijk, via via komen die filmpjes /foto’s King of karaoke toch wel in handen van de verkeerde mensen ;-). Daarom wil ik er nog een schepje bovenop doen en jullie actief betrekken en via de comments op mijn blog vragen verzoeknummers op te geven die ik voor jullie onder het genot van een Chinese pils ter gehore zal brengen. Ik zal de lijst met comments uitprinten en meenemen naar die karaoke bar! Diegene die het best passende nummer bij mij uitzoekt, kan rekenen op een presentje waarop staat; “Made in China.”

Andries alvast bedankt voor je tip: Jim Gilstrap: Swing your daddy!

Op 1 februari vlieg ik met vlucht KL894 terug.

Tot snel!

Corné (Karaoke Guru® in wording).