Dit verzin je toch niet…

Vrijdag moest ik me aan het einde van de middag behoorlijk haasten. Iets wat ik liever probeer te voorkomen op vrijdagmiddag, maar goed soms is dat gewoon zo. Ik en Michelle werden aan het einde van de middag verwacht op een receptie van mijn neef die een familierestaurant is begonnen (de Schelp in Vlissingen). Het zag er allemaal puik uit en was heel gezellig, maar ik zat wel een beetje op hete kolen.

Daarna werd ik namelijk tegen een uur of negen in Oosteind werd verwacht op een bruiloftfeest. Snel wat gegeten om vervolgens met twee vrienden richting Oosteind te karren. Ik was er nog redelijk op tijd, maar daar begon de avond al een vreemde wending te krijgen.

Toen wij binnenstapten ondekte ik dat wij een heel vol huis binnenstapten. Maar wie stapte er ook net binnen? De bruidegom. Huh, die hoort er toch al te zijn? Ik hoorde Joost (de bruidegom) iets bedeesd zeggen over een ziekenhuis. Daar schrok ik een beetje van. Ik weet namelijk dat de bruid zwanger is en vroeg mij af of er wellicht iets vervelends was gebeurd. Na een half uurtje ontdekten wij dat ze een mooie dag hadden beleefd, maar dat Carla tegen het avondeten niet helemaal lekker werd. Toen is besloten om met haar naar het ziekenhuis te gaan. Daar of eerder waren haar vliezen namelijk gebroken. Ongeveer 6 weken te vroeg en precies op de dag van hun bruiloft!

Bruiloft en baby bash versnaperingen.

Terwijl wij ons te goed deden aan de geweldige versnaperingen ging tot onze verbazing ineens de muziek uit. Het was Joost die zijn hand in de lucht stak en triomfantelijk zei: “Ik ga naar het ziekenhuis, 8 cm ontsluiting.” Zijn uitspraak werd gevolgd door een waar applaus.

Niet veel later kregen ongeveer een kleine 200 man te horen dat ze op een feest stonden van een bruidspaar dat ook zojuist was bevallen van een dochter Minde.

Joost en Minde.

Waanzinnig, zie hier Joost die met zijn corsage boven Minde hangt. Alle gasten schakelden soepel over van beenham en bier naar beschuit met muisjes en bier.

Beschuit met muisjes.

Nu was ik kortgeleden al getuige van een wonder in de vorm van een tweeling, maar dit verzin je toch niet. En ik denk dat het ook nog wel een tijdje duurt voordat ik iets soortgelijks ga meemaken ;-)