Narrowcasting en claustrofobie.

Een aantal weken geleden hebben we bij Maximum een concept ontwikkeld voor een narrowcast project van de landmacht in samenwerking met TENQ.

TENQ

Voorbeeld van TENQ op een school in Rotterdam.http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2008/07/tenq-actie.jpg 640w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />Op 250 scholen staan één of meerdere watertanks van TENQ. Als scholieren hier een flesje water tappen krijgen een filmpje te zien in de display boven op de TENQ. Daarnaast wordt de content van de TENQ schermen tijdens het tappen ook nog op grotere schermen vertoont. En op het moment dat de TENQ niet gebruikt wordt draait hier de reguliere content.

Het concept

Toen we voor het eerst over de samenwerking hoorden rees al snel de vraag. Wat gaan we tijdens het tappen van een flesje water laten zien? De landmacht heeft natuurlijk genoeg mooie commercials, maar deze zijn niet toegespitst op de plaats en het moment van de TENQ’s.

Dus eigenlijk moet je iets hebben waarmee je iets over jezelf als organisatie kunt vertellen waarbij je rekening houdt met het umfeld van de TENQ en de doelgroep van de TENQ’s.

Al snel ontstond bij ons het idee om een aparte boodschap te ontwikkelen voor de verschillende doelgroepen. (TENQ’s op vmbo’s en mbo’s). Waarbij op iedere opleiding over een mogelijk vervolg bij de landmacht wordt verteld.

Hoe doe je dit dan zonder dat het saai wordt? Het idee kreeg meer vorm in mijn hoofd en is uiteindelijk in samenwerking met TENQ en Comrad verder uitontwikkeld.

We laten een militair close (lees alleen het hoofd) op het scherm zien, zodat het lijkt alsof deze in de TENQ zit. Maar dat is nog niet alles, nee we zetten zijn hoofd daarbij onderwater. En tijdens het tappen van het flesje (~20 sec.) stroomt bij hem het water weg en loopt het flesje van de tapper vol.

En tijdens dit alles vertelt hij de boodschap van de landmacht. Je begrijpt dat tweederde van dit verhaal ondertitelt moet worden. :-)

Verdere ontwikkeling

Het concept is vervolgens afgemaakt met een koppeling van de boodschap aan een aparte reactiemogelijkheid per doelgroep zodat deze een unieke landmacht fles in de wacht kan slepen.

Actie pagina

In de uitingen op de TENQ’s en de grote schermen wordt het adres van de actiepagina op www.werkenbijdelandmacht.nl/tenq gecommuniceerd.

SMS

Voor de tappers die niet met een laptop voor de TENQ staan is er een mogelijkheid gecreëerd om via SMS te reageren.

De vmbo-ers worden uitgenodigd het volgende te sms-sen…

Super uit filmpje van TENQ.

KL FLES [je e-mailadres] naar 3111

Voor de mbo doelgroep is dit…

Super uit filmpje van TENQ.

KL WATER [je e-mailadres] naar 3111

Doordat we deze twee verschillende stromen hebben, kunnen we de reactie die ze per mail krijgen en de content op de actiepagina afstemmen op de desbetreffende doelgroep.

Als je wilt weten hoe dit werkt, moet je maar eens die twee verschillende sms berichten versturen.

Email

Omdat het sms systeem weet welke doelgroep een bericht heeft gestuurd, wordt ook de e-mail die ze van het systeem terug ontvangen weer zo goed mogelijk afgestemd op de ontvanger.

Productie

Opnames bij Rob\'s Propshop.Tijdens de opnames werden de consequenties van het concept pas echt duidelijk. Twee acteurs – hulde voor de jongens – moesten met hun hoofd in een glazen doos van ongeveer 90cm3 zitten. En werden daarbij ook even ‘onderwater’ gezet. Gelukkig stond bij Rob’s Prop Shop net als bij de landmacht veiligheid voorop.

In het aquarium zat een noodlozer om het water binnen enkele seconden weg te laten stromen. Maar ook een regelaar om precies op het juiste aantal seconden filmpje uit te komen.

Zie ook

Het persbericht op communicatieonline.nl