Verhuisbericht.

Drie dagen geleden zijn mijn websites ten prooi gevallen aan een hacker. Vanuit verschillende hoeken kreeg ik reacties van mensen die vreemde visuals op mijn sites zagen. Op de afbeelding hieronder kan je zien wat deze Turkse hacker heeft gedaan met dit weblog.

 

blog.cornewielemaker.com hacked

blog.cornewielemaker.com hacked

 

blog.cornewielemaker.com hacked (2)

blog.cornewielemaker.com hacked (2)

 

Na enig speurwerk en met hulp van collega’s kwam ik erachter dat het ging om  een zogeheten defaceattack op de gehele server van mijn provider. Dus alle websites zagen er zo uit. De hacker heeft root permissies op de server weten te krijgen. Voor de n00bs onder ons, in serverland heb je dan de permissies van ‘god’.

Alhoewel ik altijd zorgvuldig backup, ben ik blij dat deze Turkse meneer wel alle bestanden heeft laten staan. Hij had ze namelijk allemaal onherstelbaar weg kunnen vegen. Inmiddels heb ik deze blog verhuisd naar één van de veilige servers van Maximum. Nu maar hopen dat hij binnenkort krom achter zijn computer ligt wegens een flinke portie verlammende RSI. ;-)