Een bijzondere vakantie plek.

Ongeveer een week geleden zijn we teruggekomen uit Frankrijk waar we een supervakantie hebben beleefd. Ik vond het zelfs zo geweldig dat ik besloten heb er een blogpost aan te wijden. Waar we vorig jaar met volle teugen genoten hadden van het warme Bonaire waren we dit jaar van plan het iets dichter bij huis te zoeken. 

Qua werk stond de boog aardig gespannen en ik moest even resetten. Het maakte mij eigenlijk niet uit waar naartoe. We besloten te gaan zoeken naar een camping in Frankrijk waar de kinderen het ook naar hun zin zouden hebben. Met als voorwaarde dat we wel in een stacaravan, chalet of iets dergelijks zouden overnachten want het is per slot van rekening vakantie! Ik ben namelijk niet het type dat liggend in een tent zijn klamme spijkerbroek aantrekt…

Mijn vriendin Michelle was langs het reisbureau geweest en had een stapel reisgidsen meegenomen met daarin loads of campings. Onervaren als ik op dit gebied ben – ga namelijk nooit kamperen – bladerde ik de gidsen door op zoek naar iets wat me aansprak.

  • Pagina 52: Aan de kust in Frankrijk | grote camping | voorzien van speeltuin | voorzien van zwembaden | leuk voor kinderen.
  • Pagina 53: Ook aan de kust in Frankrijk | grote camping | voorzien van speeltuin | voorzien van zwembaden | leuk voor kinderen.
  • Pagina 63: Ook aan de kust in Frankrijk | grote camping | voorzien van speeltuin | voorzien van zwembaden | leuk voor kinderen.
  • Pagina 64: Ook aan de kust in Frankrijk | grote camping | voorzien van speeltuin | voorzien van zwembaden | leuk voor kinderen.
  • Pagina 65..93: Ook aan de kust in Frankrijk | grote camping | voorzien van speeltuin | voorzien van zwembaden | leuk voor kinderen. 

 Langzaam kwam het besef: “Hoe kan ik hier nu in hemelsnaam uit kiezen????” Ik besloot de gidsen even te laten voor wat ze waren en op een later moment nog eens te bekijken.

Toen we op bezoek waren bij vrienden vertelde ik het bovenstaande verhaal. Zij zeiden: “Wij gaan dit jaar ook naar een camping, maar die is maar heel klein. Het is een soort van groene camping met een ongedwongen sfeer.” Toen we die middag naar huis gingen kregen wij het foldertje mee van ‘Chez Gendron‘.

 

Grotere kaart weergeven

Diezelfde avond ontdekten wij op de website dat ze daar ook twee chalets verhuren. 30 minuten later was het gepiept, Michelle had een chalet geboekt. Vervolgens de grote campinggidsen bij het oud papier geworpen en verdergegaan waar we gebleven waren.

Het chalet op camping Chez Gendron.http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2009/06/img_9091.jpg 640w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />

Het chalet op camping Chez Gendron.

Bij aankomst bleek ons Chalet bovenaan de camping te staan waardoor we een betoverend uitzicht hadden over de wijngaard. Het chalet was nieuw, en nog belangrijker, schoon. Gedurende de vakantie hebben we de eigenaren van de camping, Alette en Sander en hun kinderen, beter leren kennen. Super relaxte lui die op een natuurlijke manier moeite doen om het je naar je zin te maken.

 

 

Uitzicht vanuit chalet.http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2009/06/img_0004.jpg 640w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />

Uitzicht vanuit chalet.

 

En iedere morgen als we wakker werden en de gordijnen openden dan keken we – langs ons vers gebrachte stokbrood, croissants en rozijnenbroodjes – over de wijnvelden. Zoals de Fransen dat zo mooi zeggen: “Makes you smile ;-)”

 

En last-but-not-least, de kleine camping heeft een grote WiFi zender, waardoor je overal heerlijk in contact kan blijven met de ‘andere’ wereld! (Goede plek voor tweeps.)

Ik begon me steeds meer te realiseren hoe het toeval ons op deze bijzondere plek had gebracht.

Het strand bij Mescher (vlakbij Royan)http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2009/06/img_9611.jpg 640w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />

Het strand bij Mescher (vlakbij Royan)

Druivenplanthttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2009/06/img_9333.jpg 640w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />

Druivenplant

Rondom de camping is er voldoende te doen en evenzoveel te zien. (Tip: check Talmont, Blaye, Royan, Zoo la Palmyra.) Prachtige omgeving. Dus mocht je ooit van plan zijn om te gaan kamperen of semi-kamperen zoals wij, dan raad ik je aan om hier eens een kijkje te nemen.

Het blijkt overigens ook een handige plek te zijn om te overnachten tijdens een reis richting Spanje. Ligt vlak bij de Péage.

Veel plezier.