Iets met een (gestolen) fiets.

Enige tijd geleden ging ik met vriend Marko een biertje drinken in de stad. Toen we bij zijn appartement naar buiten liepen, verbaasde ik me over het feit dat Glenn (mijn zwager) – die 15 minuten verderop woont – zijn fiets al een week voor de deur liet staan.

Voor de grap schoot ik er onderstaande mobypicture van en bood de fiets te koop aan op mijn sociale netwerken.

50 euro, iemand?http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2009/08/50-euro-iemand-300×225.jpg 300w” sizes=”(max-width: 500px) 100vw, 500px” />

50 euro, iemand?

Vanuit verschillende hoeken ontving ik reacties. Onze grap werd de volgende dag een stuk minder leuk toen Marko mij belde met de boodschap: “Volgens mij is zijn fiets gejat.” Ik snapte er niets van en Glenn natuurlijk ook niet. Zou die gestolen zijn doordat er een Mobypicture van gemaakt is? Je kunt immers prachtig door middel van de geotags zien waar de stalen ros te vinden is.

Enkele dagen gingen er voorbij totdat ik gisteren meerdere malen werd gebeld door onbekende nummers. Ik heb vaak de neiging om nummers – die ik niet ken – niet op te nemen. Maar Marko had ook oproepen ontvangen en opgenomen. Hij hoorde iedere keer van die vage figuren die hem vertelden interesse te hebben in de fiets van internet. En toen ging er bij hem een belletje rinkelen…

Marko belt mij: “He, ben je ook al zo vaak gebeld door onbekende nummers? Het gaat over die fiets op Zeelandnet Prikbord.” Ik had zoiets van: “Fiets?! Zeelandnet Prikbord, huh?” Bleek dat de gestolen fiets van Glenn te koop staat op Zeelandnet Prikbord voor 25 euro’s en dat geïnteresseerden mij of Marko kunnen bellen (jaaaa, nulzes nummers stonden eronder)!

Fiets kopen prikbord Zeelandnethttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2009/08/fiets-kopen-prikbord-zeelandnet-200×300.jpg 200w” sizes=”(max-width: 320px) 100vw, 320px” />

Fiets kopen prikbord Zeelandnet

Al snel is Glenn ontmaskerd, want Marko had gezien dat de foto van de fiets was gemaakt in Glenn zijn eigen achtertuin.

Dus… mocht je na het lezen van dit bericht een goed idee hebben voor de volgende grap die Marko en ik op Glenn af kunnen vuren dan houden wij ons warm aanbevolen.

Ideëen kunnen naar: cornewielemaker[at]gmail.com

Fijne week verder Glenn! :-D