Schatgraven: Trésor Chez Gendron.

In de deze blogpost (Een bijzondere vakantieplek) vertelde ik dat wij op vakantie waren geweest naar een camping in Frankrijk. En dat de reden dat we daar terecht kwamen is een tip van vrienden.

Met mijn vriend had ik nog gebeld vlak voordat we weggingen en kreeg ik de vraag of wij alvast konden kijken naar een goede plek voor hun tent (zij gingen zes weken later). Voor de rest zij René dat het misschien wel leuk zou zijn om een verrassing onder een steen te leggen *gniffel* en dat aan hem door te geven. Bij wijze van slechte grap.

Bij thuiskomst vroeg hij uiteraard of de camping leuk was, wat een goede plek is om te staan en of ik nog iets met die steen had gedaan. Ik wimpelde het kort af met de boodschap dat ik echt flink had gerelaxt en voor de rest helemaal niets. Dus ook geen grappen.

Schatgraven: Trésor Chez Gendronhttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2009/08/img_0015.jpg 427w” sizes=”(max-width: 200px) 100vw, 200px” />

Schatgraven: Trésor Chez Gendron

Nu was dat niet helemaal waar, want in een lokale supermarché had ik een bloempot (model wijnvat) gekocht en deze voorzien van lekkers (wijn, rum, cola, snacks) en speelgoed (badje etc voor hun kids). Via de camping eigenaren heb ik een paar oude schrootjes, spijkers, een hamer en een zaag geregeld. Daarmee heb ik het wijnvat dicht gepotdekseld (schrijf je dat zo?).

Bij thuiskomst heb ik op basis van een foto-toer onderstaande schatkaart gemaakt. De kinderen kunnen immers nog niet goed lezen, maar wel plaatjes kijken.

In de eerste instantie was ik van plan deze schatkaart aan onze vrienden mee te geven, maar dan wisten ze natuurlijk al dat het van ons afkomstig was. Dus ik heb het hele feest opgestuurd naar de camping met de vraag of zij het op een dat ’s morgens vroeg voor hun tent wilde leggen.

Wat niemand wist was dat onze vrienden hun kinderen – de dag voordat de kaart voor de tent zou liggen – hadden ingeschreven voor een activiteit van het animatieteam -> SCHATGRAVEN!

René zei dat het heel verwarrend was. De volgende dag zouden de kids gaan schatgraven, maar alleen bij hun tent lag er een bijzondere schatkaart. René had zijn zoontje gevraagd de kaart mee te nemen en te tonen aan de dames van het animatieteam. Misschien wisten zij er wel raad mee?!

De dames reageerden eerst dat die kaart niets met hun programma te maken had, maar na een blik op de achterkant bleek het wel degelijk om hun camping te gaan. Die dames gingen er vervolgens weer mee naar de campingeigenaren die zich niet bewust waren van het programma schatgraven van het animatieteam. Verwarring alom, prachtig. Voorzichtig hebben zij verklapt dat die kaart van ‘vrienden’ van hun was en dat ze maar gewoon moesten kijken of ze de schat konden vinden.

Het leukste aan de hele grap was eigenlijk wel de voorpret. Een soort van vuurwerk met een lont van zes weken ;-)

Schatgraven: Trésor Chez Gendronhttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2009/08/img_0023.jpg 640w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />

Schatgraven: Trésor Chez Gendron

Op de foto zie je hoe ik te midden van de paarden de schat begraaf met onze kinderen en de kinderen van de camping eigenaren. Erg spannend, temeer omdat ik het niet zo op paarden heb die mij aan kunnen raken!

Binnenkort volgen de foto’s van het moment dat de schat werd opgegraven. Hier vind je de foto’s van ons onderdeel.

Wie weet ligt er morgen op jouw mat een schatkaart!