Landmacht wint bronzen EMMA award

Landmacht wint bronzen EMMA award met e-mailing.http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2009/09/emma_award_landmacht_stephan_van_der_wal.jpg 900w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />

Landmacht wint bronzen EMMA award met e-mailing.

Afgelopen donderdag heeft de landmacht een bronzen EMMA award gewonnen voor een e-mailing die Maximum heeft ontwikkeld ten behoeve van de werving van leidinggevenden. EMMA staat voor E-Mail Marketing Award. Jammer dat het geen zilveren of gouden award is geworden want aan de presentatie van Kapitein van der Wal (Stephan) lag het zeker niet.

Mijn gevoel zegt dat je het met een arbeidsmarktcommunicatie case altijd moeilijk hebt als je het op moet nemen tegen twee retail cases van giganten als bol.com en klm. Arbeidsmarktcommunicatie is op z’n feest toch een beetje een vreemde eend in de bijt en mijns inziens maakt dat deze prijs alleen maar waardevoller.

Eén van van de belangrijkste redenen dat de landmacht brons heeft behaald is omdat er in de case gebruik gemaakt is van RDI -> Real-time Dynamic Imaging. Dit is een techniek die het mogelijk maakt creatieve concepten in de e-mail te personaliseren op diverse manieren (tekst, kleur, uiting, vorm, etc). In het geval van deze case staat de naam van de ontvanger van de e-mail op een bierviltje geschreven, op een realistische manier zodat de ontvanger extra wordt uitgedaagd om verder te klikken.

Tegen de cijfers van de retailers kan deze case ondanks de hele mooie resultaten niet op, maar zoals vaker gehoord is kwaliteit voor de landmacht belangrijker dan kwantiteit.

“Een keuze voor een baan is één van de belangrijkste keuzes in iemands leven en al helemaal als het gaat om een baan bij de landmacht,” aldus Stephan.

KLM ging er vandoor met de gouden EMMA en bol.com met de zilveren uitvoering.

Hieronder kan je de presentatie nog eens op je gemak doorbladeren. En klik hier als je wilt kijken hoe de e-mailing er uit ziet.