1 op de 4 Nederlanders krijgt een psychische stoornis.

1 opde 4 logo.

Bij Maximum hebben we deze zomer hard gewerkt aan een bijzondere campagne voor de Geestelijke Gezondheidszorg Nederland. De campagne heeft een tweeledig doel. Ten eerste willen we het hebben van en het praten over ‘psychische stoornissen’ uit de taboesfeer halen en ten tweede willen we het werken in de GGZ over het voetlicht brengen. Dit in
verband met de vele huidige en toekomstige vacatures.

De kern van de campagne is de boodschap dat ‘1 op de 4 Nederlanders een psychische stoornis krijgt.’ Dit klinkt misschien gek, maar het is heel normaal. En dat willen we met deze campagne ook bereiken, dat mensen het normaal vinden om over een burn-out of een lichte depressie te praten. Want ook dit zijn ook psychische stoornissen. Waar we ook aandacht voor vragen in deze campagne is dat, dankzij de professionals van de GGZ, zo’n driekwart van de mensen die last hebben van een psychische stoornis binnen een jaar weer goed kunnen functioneren in de maatschappij.

1 op de 4 Nederlanders krijgt een psychische stoornis.http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2009/09/1opde4advertentie-740×1024.jpg 740w, http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2009/09/1opde4advertentie.jpg 900w” sizes=”(max-width: 217px) 100vw, 217px” />

De advertentie hiernaast is de kick off van de campagne. De paginagrote advertentie verschijnt vandaag (Prinsjesdag) in de Volkskrant, het NRC Handelsblad en de Metro.

Daarnaast plaatsen we banners op diverse doelgroepen sites, zetten we GoogleAdwords in en worden er binnenkort nog andere bijzondere online acties uitgerold. *Kan ik nog niets over zeggen.*

Ook hebben we de campagnesite www.1opde4.nl ontwikkeld. Alle uitingen leiden naar de deze website. Bij het onderdeel ‘onze verhalen’ vertellen patiënten over hun psychische stoornis en professionals die werken in de GGZ vertellen over het werken in deze bijzondere sector binnen de gezondheidszorg. Ik vind het zelf, maar ik ben bevooroordeeld, indrukwekkende verhalen.

Ik denk dat het goed is dat we ons ervan bewust worden dat maar liefst 1 op de 4 Nederlanders een psychische stoornis krijgt. En dat ze daarvoor door de GGZ in veruit de meeste gevallen goed geholpen kunnen worden. En dat is ook goed voor die andere 3 van de 4 Nederlanders ;-).

Binnenkort wordt de campagnesite ook voorzien van vacatures zodat de bezoekers direct een overzicht hebben waar ze kunnen gaan werken. Ook diverse GGZ-instellingen gaan met eigen advertenties aansluiten bij de campagne en zullen hun websites voorzien van campagne banners.

Ik wil mijn collega’s in Nederland en China wederom bedanken voor dit mooie werk en wens GGZ een hele succesvolle campagne toe.