Individueel teamwork.

(Bijna) mijn hele team zit thuisDe weersomstandigheden zorgen er voor dat het bar en boos is op de Nederlandse wegen. Als je niet de weg op hoeft moet je het niet doen luidt het devies. Ik ben benieuwd om te horen welke organisaties hier veel last van hebben en welke niet. Hier hebben we bij Maximum nauwelijks last van omdat wij ‘opgevoed’ zijn met werken waar je maar kunt. Mijn collega Ed had er zelfs een mail aan gewijd met de volgende boodschap:

Allen –

Ivm de sneeuw adviseer ik vandaag – als dat kan – thuis te werken.

Ed

Ik vind dat het werken vanaf meerdere locaties en op flexibele momenten nog veel te weinig als aandachtspunt wordt gezien door Nederlandse organisaties. Ik zeg wel eens grappend: “Als er 100 auto’s in een file staan durf ik te wedden dat 40% van de auto’s onderweg is naar kantoor alwaar de persoon in kwestie iets gaat doen dat vanaf thuis ook prima zou kunnen.”

Er zijn ook al tig onderzoeken gepubliceerd over de effecten van thuiswerken. Daar lees je regelmatig het belang van het sociale component. Het om je heen hebben van collega’s. Ik moet eerlijk toegeven dat ook ik na een aantal dagen van serene rust er naar uit kijk collega’s om me heen te hebben.

Voel je vrij om te reageren.

Einde van deze post, ik ga even sleeën.