Shanghai here we come.

ShanghaiDe meeste mensen die dit bericht lezen, zullen wel weten dat ik vandaag naar Shanghai vertrek. Maar toch wilde ik er nog even wat over kwijt. De vorige keer dat ik in Shanghai was, was in 2008. Jara (mijn dochter) was toen twee en vond het jammer dat ik weg ging. Zij zei toen: “Ik wil ook naar China”. Waarop ik antwoordde met de opmerking dat als papa daar nog een keer naar toe zou gaan, dat ze mee zou mogen.

En dat moment is aangebroken. De komende twee weken ga ik werk met fun combineren en vlieg met het hele gezin naar Shanghai. Ik zal de meeste dagen van de week te vinden zijn op ons kantoor aldaar. En tussendoor gaan we leuke dingen doen / bekijken met mijn vrienden daar.
Maximum ChinaIk heb wat zaken op de rol staan voor Maximum Shanghai, maar ook mijn Nederlandse werk zal daar gewoon door lopen. Klanten kunnen mij nog steeds bereiken, maar – zoals eigenlijk altijd – het best per mail en omwille van het tijdverschil minder makkelijk per telefoon.
Wat me heel leuk lijkt om te ervaren is hoe Shanghai er in het voorjaar uitziet. De vorige keer dat ik er was, was mijn eerste indruk van die enorme imposante stad ‘wit’. Want het sneeuwde toen (schijnt uitzonderlijk te zijn).

Iedereen die dat wil kan op dit blog onze ervaringen meemaken. Ik zal hier van tijd tot tijd beeld en geluid plaatsen. Op twitter zal ik de komende tijd wel wat rustiger zijn, want de chinese vuurmuur en Twitter hebben niet zo een goede verstandhouding. ;-)