Uit je dak in Shanghai, gelukkig hebben we de foto’s nog #cntrip

Vele lezers van dit blog zijn gewend dat er iedere vrijdag een Tripple Dikke Friday Track wordt geplaatst op dit blog, die vervolgens wordt doorgezonden via mijn netwerken. Maar omdat mijn afgelopen vrijdag iets anders verliep dan gepland, is dit niet doorgegaan. Wat is er dan gebeurd vraag je je af?

Afgelopen donderdag was de tweede dag voor David (collega van mij) in Shanghai en mijn laatste avond na een bezoek van twee weken. Het leek ons een leuk idee om nog wat te gaan drinken met z’n drieën (David, Emile en ik). Tot zover alles goed. We namen een taxi naar de Bund en hebben daar als eerste een bezoek aan de ‘Glamour Bar‘ gebracht. Het is ongekend hoe gaaf die tent er van binnen uit ziet. Het is iets wat je in Nederland niet snel aan zal treffen.

Nadat we een uurtje binnen waren geweest zijn we een paar deuren verderop naar ‘bar Rouge‘ gegaan, waar we een aantal te gekke uren hebben beleefd. Het was er niet overvol, goede muziek en op het dakterras was het in de begin uren nog warm genoeg om buiten te staan. Nadat we daar een te gekke avond hebben beleefd hebben we een taxi gepakt naar huis.

http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2010/05/IMG_0165-768×1024.jpg 768w, http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2010/05/IMG_0165.jpg 1000w” sizes=”(max-width: 225px) 100vw, 225px” />Deze – iets te gekke avond – en mijn vermoeidheid van de afgelopen weken begonnen in elkaar te grijpen. Tijdens het uittrekken van mijn schoenen verloor ik mijn evenwicht en heb ik in één keer met mijn hoofd een roestvrijstalen handvat van de kast van geslagen in het appartement van Emile. Kort daarna bleek dat ik zo een grote jaap in mijn hoofd had, dat een bezoek aan het ziekenhuis wel gewenst was.

Met behulp van een taxi en wat doeken op mijn hoofd waren we kort daarna in het ziekenhuis. Omdat ze je in dat ziekenhuis niet zomaar helpen, moest Emile alles uit de kast halen (inclusief zijn creditcard). En gelukt, want kort daarna werd mijn jaap door de zuster aldaar keurig voorzien van een aantal vergeet-me-nietjes (zie de foto hieronder).

http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2010/05/IMG_2811-872×1024.jpg 872w, http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2010/05/IMG_2811.jpg 1000w” sizes=”(max-width: 255px) 100vw, 255px” />

Maar dit was nog niet alles, want de doktoren wilden na het zien van mijn hoofdwond, ook nog wel even zeker weten of er niets met mijn nek aan de hand zou zijn. Na twee radiology scans, bleek er toch iets van een fractuur in mijn nek te zitten. En dit heeft de doktoren doen besluiten om een MRI scan te maken van mijn nek. Na enkele uren wachten kwam eindelijk de uitslag.

Tot mijn grote verbazing, blijk ik inderdaad een breuk in mijn nekwervel te hebben. Maar de MRI scan wijst wel uit dat dit een oude breuk is. Loop ik dan al die tijd rond met een gebroken nek?? Kennelijk wel dus!

http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2010/05/IMG_2812-869×1024.jpg 869w, http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2010/05/IMG_2812.jpg 1000w” sizes=”(max-width: 254px) 100vw, 254px” />

Na veel hulp van Emile en Eve, kon ik eindelijk huiswaarts waar een ongeruste vriendin op mij zat te wachten. Het was een überstomme actie van mij natuurlijk en ik wil hier iedereen bedanken die mij geholpen heeft. Soms zou ik wensen dat ik wat behoudender en rustiger van aard zou zijn. Dat zou voor de mensen die dicht bij mij staan zo nu en dan een stuk makkelijker zijn.

ps. Het Shanghai Family Hospital is een geweldig ziekenhuis. Gelukkig viel het allemaal mee, maar anders was ik daar zeker in goede handen geweest. Gelukkig hebben we de foto’s nog!