Zwoele Zeeuwse babbelaars en #lovezeeland

Loodsen komen van zee.

Beste bezoeker, als je dit leest, heb je waarschijnlijk op je Twitter pagina gezien dat je in de Twitter-list ‘Zwoele Zeeuwse Babbelaars’ staat. Sorry, dit heb ik gedaan om jou als Zeeuw (waarschijnlijk klopt dit) te verleiden naar deze pagina. En zie, het werkt!

Ik kan me voorstellen dat je momenteel de WAT-MOT-JE-VAN-ME-REACTIE voelt opkomen, maar dit is niet nodig hoor. Ik denk dat ik namelijk iets leuks voor je heb. Iets leuks dat is ontstaan uit de liefde voor ‘mijn’ provincie Zeeland -> #lovezeeland

In het kort: #lovezeeland is een uit de hand gelopen interactief geintje waarbij met behulp van foto’s (van mobiele telefoons met GPS) de gehele provincie Zeeland in kaart wordt gebracht met als doel aan de buitenwereld te laten zien hoe mooi en bijzonder onze provincie is.

Shortcut: Ok, cut the crap, ik heb weinig tijd en klik hier en lees snel hoe ik de foto’s van #lovezeeland kan bekijken en hoe ik er zelf toe kan voegen.

Heb je wel een paar minuten…

Mijn naam is Corné Wielemaker en ik ben geboren (Vlissingen) en getogen (Koudekerke) in Zeeland. Ik werk als Creative Director Online Media bij Arbeidsmarktcommunicatie Adviesbureau Maximum in Capelle aan den IJssel. Mijn baan bij Maximum zorgt er voor dat ik veel door Nederland reis. Voornamelijk de Randstad, omdat ik binnen mijn bureau voornamelijk voor grote opdrachtgevers en organisaties werk. Omdat ik momenteel in Vlissingen woon, betekent dit dat ik veel kilometers afleg. Maar één ding is zeker: al moet ik veel kilometers maken, ik blijf wél in Zeeland wonen, want ik vind het hier geweldig! Na ieder bezoek in de Randstad geniet ik er van als ik via de A58 de zon tegemoet rijd richting Zeeland.

Steeds gekker.

Vanuit mijn werk breng ik veel tijd op internet door. Ik ben dan bezig met bijvoorbeeld: linkedIn, Hyves, Twitter etc. Zo ben ik een tijd geleden via mijn iPhone via een cool foto/video platform Mobypicture (een Nederlands platform om foto’s en video’s vanuit je mobiel te delen), foto’s door gaan sturen naar Twitter die ik voorzag van de hashtag #lovezeeland. Deze #hashtag heb ik destijds geïntroduceerd om aan iedereen te laten zien hoe mooi ik de provincie Zeeland vind. En eigenlijk werd het steeds gekker met de Zeeuwse spirit. Ik neem inmiddels geruime tijd Zeeuwse bolussen mee naar meetings en waarschuw de aanwezigen bij aanvang alvast dat ik minimaal 3 keer het woord Zeeland in mijn presentatie noem. Als klap op de vuurpijl ben ik mezelf ‘amateur ambassadeur’ van Zeeland gaan noemen. Ok, ik draaf door, anywayz, terug naar Mobypicture…

…waar was ik, o ja, dat ik foto’s op dat platform plaatste met de hashtag #lovezeeland. Ik heb direct een groep aangemaakt op Mobypicture en inmiddels bestaat deze groep al uit meer dan 250 foto’s van diverse plekken uit Zeeland en is de hashtag #lovezeeland redelijk gemeengoed op Twitter geworden. Mensen die twitteren, gebruiken deze tag om uit te drukken dat ze van Zeeland houden,Zeeland mooi vinden of bijvoorbeeld genieten Zeeuw voor een dag te zijn ;-)

Wil je zien wat het is?

Ok prima, ik zal je laten zien wat er gebeurt als een heleboel mensen een heleboel foto’s via Mobypicture online zetten en voorzien van de hashtag #lovezeeland.

Klik op de afbeelding hieronder en je krijgt de foto’s en de tweets die voorzien zijn van #lovezeeland te zien op de kaart (van Zeeland / Google maps). Dit stelt je in staat om deze kaart bijvoorbeeld te tonen op een website van bijvoorbeeld een minicamping of een kroeg of… (doe er mee wat je wilt)

Waarom?

Waarom ik dit doe? Om iedereen de gelegenheid te geven op een laagdrempelige manier te kijken hoe mooi en bijzonder de provincie Zeeland is. Dat is de enige reden. Ik doe het niet met een achterliggende gedachte en al helemaal niet om er geld mee te verdienen.

Doe je mee?

Het lijkt me geweldig als je mee wilt doen en je beelden van Zeeland live via je mobiel wilt doorsturen naar je Mobypicture account. Je kunt ze dan direct geautomatiseerd doorzetten naar bijvoorbeeld je Hyves, Facebook of andere sociale netwerken (ligt er aan hoe je het instelt). Het enige wat je nodig hebt is een goed gevoel over dit verhaal, over Zeeland en een mobiele telefoon met GPS en een camera.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit verhaal dan zie ik dat graag terug in een comment/reactie onderaan deze pagina. Of je stelt ze via twitter. Daar ben ik te vinden als @enroc.

Hoe werkt Mobypicture?

Het is eigenlijk onnodig om hier uit te leggen hoe Mobypicture werkt, want dat vind je uitgebreid op hun site. Maar goed, ik zal een tipje van de sluier oplichten. Als je – gratis – een account aanmaakt op Mobypicture kan je daarna zoveel netwerken koppelen als je wilt (onder andere Facebook, Hyves, Flikcr). Zodra je dan een foto doorstuurt naar Mobypicture wordt deze automatisch door Moby doorgeplaatst op jouw netwerken.

Dit kan je via de apps van Mobypicture doen. Momenteel hebben ze apps voor iPhone, Android, Blackberry en Nokia, maar je kunt ook foto’s doorsturen per mail naar username.pincode@mobypicture.com (zo doe ik het).

Vervolgens stelt Mobypicture je in staat om jouw foto’s ook weer op je site te plaatsen via bijvoorbeeld een widget, live report (live stream) of een Google map.

Wil je hulp bij het instellen van je account, dan kan je contact met mij opnemen via deze blogpost, maar ook via Twitter.

En last but not least… Als je gebruik maakt van Mobypicture in plaats van Twitpic of yfrog worden je bezoekers niet geplaagd met reclameboodschappen dat je zelfs met een BKR registratie kunt lenen en andere ongein. Mooi toch?

Shoot ’n Share die provincie Zeeland! Veel plezier. #lovezeeland

Stikke geaf dat je tot hier hebt doorgelezen ;-)

Zie ook:
http://www.edwinmijnsbergen.nl/2010/07/de-liefde-voor-een-provincie-in-beelden.html