Landmacht teambuilding 2010

Ondanks dat het al weer enkele dagen geleden is, wil ik me in deze blogpost toch nog even richten naar onze contacten bij de landmacht. Want vorige week donderdag en vrijdag had ik mezelf en enkele collega’s van mij schrap gezet voor de landmacht teambuilding van 2010. Wat bleek, dat was nodig! Nou ja, alleen op de eerste dag dan. Want die eerste dag zijn we er op defensie mountainbikes (lees: zonder spatbord) op uit gestuurd om op een parcours van 150km opdrachten op te lossen. Dit terwijl het leek of de ‘regenmachine’ – die we als reclamemakers wel eens gebruiken bij commercials – aan de achterkant van ons zadel gemonteerd zat. Veel materiaal dat ik die dag onder mijn voorwiel zag verdwijnen kwam ik ’s avonds weer tegen in mijn boxershort. Gelukkig merk je wel dat een bbq en een paar bieren zo’n gebeurtenis snel tot een onvergetelijke en leuke maken.

Nadat mijn DJ-set na drie minuten bruutesk door de buitenwacht werd gesmoord lagen we in een kazernecomplex uit te rusten om ons voor te bereiden op de volgende dag. Wat bleek, die was iets minder zwaar dan de stormbaan van vorig jaar. We moesten verzamelen bij het Officierscasino, beter bekend als het ‘feesthuis / militair tehuis’ dat veel historie kent en oorspronkelijk door de Duitsers is gebouwd.

Wat moeten we in hemelsnaam daar voor zwaars doen, dacht ik bij mezelf. Uiteindelijk bleek het zware te zitten in het feit dat we om twaalf uur al een driegangendiner op mochten peuzelen dat we – niet eens met zelf geschoten wild – zelf gekookt en bereid hadden. Dit alles onder de bezielende leiding van een aantal fijnproevers van defensie. Aan het einde van de middag werd iedereen bedankt voor zijn rol en werd bekendgemaakt wie de ‘teambuilding’ volgend jaar gaat organiseren. Bij het noemen van de namen verschenen hier en daar wat vuige lachjes. Dus je begrijpt dat ik er al naar uit kijk… ;-)

Landmacht, bedankt voor deze mooie ervaring!

Hieronder vind je enkele impressies :