Inspiratie: Ik denk jou in een hokje!

Vaak hoor je om je heen dat het ‘not done’ is om in hokjes te denken. Maar ik vind dat we flexibel om moeten gaan met dat fenomeen. Want het bezorgt me van tijd tot tijd veel plezier. Ik geef het gewoon toe dat als ik jou bijvoorbeeld ontmoet, ik je direct onbewust in een hokje denk. Sterker nog, dat doe ik zelfs al als ik online contact met je heb. Op zich is dit mens eigen want het hokjes denken (lees structureren) is immers één van de belangrijke vaardigheden van onze hersenen. Het is voor sommigen alleen de kunst om dit op gewenste momenten uit te zetten.

Enkele voorbeelden van de hokjes die bestaan in mijn hoofd:

– persoon x behoort tot het ‘linnen-tas’ hokje
– persoon x behoort tot het ‘grote-bek-uit-onzekerheid’ hokje
– persoon x behoort tot het ‘je-intelligentie-maakt-je-sexy’ hokje

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Laatst begon een vriend van mij er ook nog over. Op de bank, waar hij werkt als hypotheekadviseur, hebben ze een hokje voor de ‘kunstof-kozijnen’ types. Mensen die gaan voor ZEKERHEID. Heerlijk toch?

Als je nu wilt zien hoe je zoiets kan visualiseren, kijk dan hieronder naar het werk (Exactitudes) van fotograaf Ari Versluis and profiler Ellie Uyttenbroek waar een aantal mensen heel kunstig in een hokje zijn geplaatst. Ik had er graag tussen gestaan, maar waar?

Exactitudes van fotograaf Ari Versluis and profiler Ellie Uyttenbroekhttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2010/11/exactitudes-300×171.jpg 300w” sizes=”(max-width: 500px) 100vw, 500px” />

Albert, bedankt voor de tip.