Op bezoek bij de Deloitte multicast van TEDx.

TV kijken voor grote meneren en mevrouwen tijdens de multicast van TEDx Deloittehttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2010/11/IMG_5660-1024×764.jpg 1024w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />Vanmiddag was ik op uitnodiging van Deloitte op bezoek bij de multicast van TEDx in de Maastoren in Rotterdam. Dat wil zeggen een event georganiseerd door Deloitte waarbij er werd gekeken naar de ‘livestream’ van TEDx. Dit omdat Deloitte één van de sponsoren van TEDx is.

Voor wie niet weet wat TEDx is… TEDx is de Nederlandse versie van het fenomeen TED (Technology, Entertainment, Design) uit Amerika. Het evenement omschrijft zichzelf als: ‘TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience.’

Ondanks dat ik niet alle TEDx sprekers / acts heb kunnen zien, vond ik het toch wel een eye-opener. Ondanks dat ik al jaren hier en daar een ‘TED talk’ terugkijk, heb ik er eigenlijk nooit over nagedacht om dit actief te gaan bekijken of er bij te willen zijn. Want, tijd, tijd en tijd, je kent het misschien wel.

Maar eigenlijk vond ik het wel interessant, want ik denk – correct me if i’m wrong – dat je door je vriendengroep, je werk, je hobby’s en leefgewoontes zonder dat je het in de gaten hebt, toch een soort van onbewuste niet schadelijke tunnelvisie opbouwt. En juist dan kan lekker en leuk zijn verrast te worden door de sprekers van TED(x).

Tijdens de insperende – en enkele niet inspirerende – verhalen van de sprekers vandaag krijg je inzichten, denkwijzes en interessante of bijzondere dingen te zien die je normaal toch niet zo snel zou tegenkomen. Mijn buurman van vanmiddag (Michiel Berger) omschreef de verbindende factor van bijna alle presentaties tijdens TEDx als…

‘Inspirerende verhalen of presentaties met een stevig basisniveau van intelligentie.’

En dat ben ik roerend met hem eens. Volgend jaar maar eens kijken of ik er bij kan zijn in Amsterdam. Heeft er alvast iemand een kaartje over?

Op een later moment komen de TED talks online op de site.