Deze man is [X] GESCHIKT.

Gisteren was ik onderweg naar Capelle aan den IJssel. Het verkeer in heel Nederland had natuurlijk¬†veel moeite met de sneeuwval. De auto’s reden op mijn stuk nog best aardig door. Ik reed mee met iemand, dus ik zat lekker te werken in de auto toen ineens mijn aandacht van mijn werk werd afgeleid door een vage oranje vlek verderop naast de snelweg. Wat is dat dacht ik?

Toen we dichterbij kwamen kon ik mijn ogen niet geloven. Het was een meneer (denk ik) die in deze barre omstandigheden (-5.5 en veel gure wind die niet alleen veroorzaakt werd door het voorbij rijdende verkeer) de kantjes onkruid aan het bijwerken was! Man, dat noem ik nog eens passie voor je vak!

Ik aarzelde niet en dacht, die meneer moet ik vastleggen, want als je zo een bikkel bent dan moet je wel [X] GESCHIKT zijn. Enkele minuten later stond onderstaande foto op mijn socialnetworks voorzien van de volgende titel:

Met fokking -5.5 en sneeuw de onkruidkantjes wegmaaien [X] GESCHIKT #geschikt

Posted using Mobypicture.com

Deze bizarre situatie alsmede het automatisch inprinten van GESCHIKT / ONGESCHIKT in de foto (we hebben bij Maximum destijds met behulp van Mobypicture een user generated content actie ‘Ga het maken‘ ontwikkeld voor de landmacht) zorgde er voor dat die meneer al snel de bekendste medewerker groenvoorziening was in heel Nederland. Binnen enkele uren hebben gisteren meer mensen hem zien bikkelen in de sneeuw dan er mensen in mijn geboortedorp wonen (+5500)!

Ik weet niet of dit blog de betrokkenen in Brabant bereikt, maar als werkgever zou ik deze man een week lang voorzien van gratis warme Chocomel met slagroom! Deze man is [X] GESCHIKT.