Ik ben genomineerd voor de titel online media man 2010.

Vorige week kreeg ik via LinkedIn (logisch, het zou toch raar zijn als ik een brief in de bus had gekregen) te horen dat ik ben genomineerd voor de titel Online Media Man 2010. Om heel eerlijk te zijn wist ik even niet wat ik er mee aan moest. Maar goed, een prijs is een prijs en mijn ego (zelfs dat kleine van mij)  bleek sneller gestreeld dan gedacht met als gevolg dat ik best wel een beetje trots werd op de mij tot voor kort volstrekt onbekende prijs.

Ik kreeg namelijk de volgende mail in mijn mailbox:

Corné je bent genomineerd voor online media man 2010http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2010/12/Schermafbeelding-2010-12-06-om-10.54.59-282×300.jpg 282w” sizes=”(max-width: 500px) 100vw, 500px” />

F**K, dacht ik na het lezen van de volgende zin…

De award is een jaarlijkse erkenning voor de man en vrouw die een bovengemiddelde bijdrage hebben geleverd in de professionalisering van de online industrie. De winnaars zijn ondernemende individuen die een eigen visie op het vak combineren met aantoonbare prestaties op het gebied van online campagnes en/of digitale innovaties.

Dat gaat dus ook over mij!
Van alles flitste er door mijn hoofd. Moet ik nu, om te winnen, als een ware spamkoning al mijn online verbindingen vol stoppen met de kreet ‘Word blij, stem op mij!’ of…
Nee dus. Zo ver wil ik niet gaan. Ik heb besloten niemand te spammen (STEM OP MIJ! STEM OP MIJ! STEM OP MIJ!) maar wel een blogpost te schrijven en ik  zal je uitleggen waarom.

Eerder refereerde ik al aan de de zin: ‘bovengemiddelde bijdrage….professionaliserening van de online industrie…aantoonbare prestaties…campagnes…digitale innovaties’. Ik ben in mijn dagelijks werk bij Arbeidsmarkt communicatie bureau Maximum wel vaak bezig te voldoen aan die zin. Ik wil namelijk altijd werk maken waar onze klanten blij van worden. Zowel qua effectiviteit, innovatie als creativiteit. Niet alle projecten voldoen hier natuurlijk aan, laten we realistisch blijven, maar Maximum staat daar wel om bekend binnen de arbeidsmarktcommunicatiebranche.

Moet ik daarom de online media man van 2010 worden?
Ik weet het niet, dat laat ik lekker aan jullie over. Maar wat ik belangrijk vind om te vertellen is dat de online media man of vrouw van het jaar nooit alleen staat. Als ik een nieuwe klant door ons prachtige pand rondleid zeg ik altijd: “Ik heb top collega’s  die gigantisch veel weten, top zijn om mee te werken en alles kunnen maken wat we bedenken.

Een stem op mij is wat mij betreft dus ook een stem op al mijn collega’s die het mogelijk hebben gemaakt dat ik genomineerd ben. Zo lijkt het me relevant om een aantal voorbeelden van ons innovatieve arbeidsmarktcommunicatie werk te laten zien. Voorbeelden van innovaties op ons vakgebied zijn:

Landmacht: GESCHIKT / ONGESCHIKT
Deze campagne loopt, zeker de laatste jaren, voor een groot deel online en we hebben door de innovatieve en slimme aanpak de cost per hire kunnen reduceren tot 1/7!

Landmacht: Het vizier (het Vizier / pagina op maximum.nl)
Het Vizier, een intelligente informatiemodule (nieuwsbrief) met profiling, targetting en personalisatie mogelijkheden – zoals socialnetworks dat ook kennen – om in contact te blijven met je doelgroep (employer branding met een plus) en hen precies die informatie te geven waarin ze geïnteresseerd zijn.

Employer branding - het Vizier de intelligente nieuwsbrief van de landmachthttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2010/12/image.php_.jpeg 728w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />

Landmacht: Keep de focus (actie zelf / pagina op maximum.nl)
Een multiplayer game die is ontwikkeld op basis van een oude commercial met als doel nieuwe leden voor het Vizier te verzamelen en mensen te leiden naar knelpuntvacatures bij de landmacht.

Politie: Goed dat je er bent (pagina op maximum.nl)
De campagne van de Politie die ondersteund wordt door banner flights op niche sites. Geïnteresseerde bezoekers worden, middels een door onszelf ontwikkelde geo-ip tool, automatisch geleid naar de dichtstbijzijnde regionale korpspagina waar op dat moment vacatures zijn.

GEOIP matchings tool ten behoeve van arbeidsmarktcommunicatie voor de politie.http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2010/12/geoip.jpg 728w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />

A+O VVT: Open armen (actie zelf / pagina op maximum.nl)
De succesvolle campagne van A+O VVT waarin we via een vernuftige site VMBO-ers ontvangen in een eigen blinddate show die uiteindelijk blijkt te gaan over een blinddate met de zorg (en men er toch geen kater aan over hield gezien het enorme aantal inschrijvingen).

Een blinddate met de zorg. Arbeidsmarktcommunicatie ontwikkeld door Maximum ten behoeve van A+O VVThttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2010/12/image.php_1.jpeg 728w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />

Deloitte: De beste start van je carrière (site zelf / pagina op maximum.nl)
De nog jonge campagne van Deloitte die online ongekend ver is uitgerold. Van social-multi-publish blog tools tot user generated content pages (social foto) en acties en een goed bezochte carrière cocktail bar (wel non-alcoholisch, het blijft natuurlijk een financiële dienstverlener die z’n verantwoordelijkheid kent).

Carrière Cocktail bar van Deloittehttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2010/12/image-1.php_.jpeg 728w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />

Om maar niet te spreken van al het moois waar ik mee bezig mag zijn in de vorm van slimme, innovatieve, creatieve oplossingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie: Hyves actiepagina’s die worden doorgestuurd naar meer dan 250k Hyvers, bannerflights die servers plattrekken, online acties met GeenStijl en zo kan ik nog wel even doorgaan maar dat doe ik dus niet want hier stop ik er mee.

Ik wil bij deze mijn collega genomineerden feliciteren waarvan ik @michielb, @gijsbregt, @vangeest iets beter ken dan de andere. Ik kijk er naar uit om alle genomineerden 15 december te ontmoeten.

Stemmen kan hier!

Als je deze blogpost door wil sturen naar je netwerk, dan ben ik én zijn mijn collega’s je eeuwig dankbaar.

Ik…
Facebook grap - vind je leuk
en ik vind je…
Twitter grap - sweet
…als je deze blogpost doorstuurt ;-)