Mijn wens voor 2011: helder weer tijdens oud & nieuw! #DeloitteWish

Enkele weken geleden ontvingen we bij Maximum een briefing van Deloitte: bedenk iets waarmee we studenten op een leuke manier een gelukkig nieuwjaar kunnen wensen. In de briefing viel te lezen dat Deloitte op zoek was naar ‘iets aparts’ (geen standaard kaart/e-card) en dat het innovatief moest zijn.

Mijn collega en ik kwamen op het idee voor een actie waarmee Deloitte behoorlijk in de picture zou komen te staan en die bovendien niet ‘zendergericht’ was, maar interactie centraal zou zetten.

Nu is een goed idee leuk, maar het moet ook nog ‘verkocht’ worden. Op het moment dat we ons idee wilden presenteren aan Deloitte, kregen we juist te horen dat ze voor de kerst / nieuwjaarsgroet konden meeliften op een actie van corporate communicatie.

Omdat ik ervan overtuigd was dat we iets bijzonders in handen hadden, bleef ik echter volharden dit idee te mogen presenteren. Ik zei letterlijk tegen mijn contactpersonen bij Deloitte dat ze niet konden voorkomen dat ik binnen een paar dagen op de stoep zou staan om alsnog het idee toe te lichten. En zo geschiedde.

Na een korte (doch krachtige ;) presentatie was Deloitte zowel zeer enthousiast (voorbeeld) als een beetje in de war. Wie? Wat ? Waar? Wanneer? En hoe dan? Al snel werd de conclusie getrokken dat deze actie te groot was om zonder de goedkeuring van de raad van bestuur uit te kunnen rollen.

De volgende uitdaging was dus: het vinden van een gaatje in de agenda’s van een van de bestuursleden. De tijd tikte verder en het leek onmogelijk om iemand nog vóór de jaarwisseling te pakken te krijgen. Met hulp van Roos van Vugt werd dit begrijpelijke agendrama gelukkig toch doorbroken.

Opnieuw was de eerste reactie na de presentatie geweldig. En opnieuw rezen kort daarna dezelfde vragen: Wat kost het? Hoe werkt het? Hebben we vergunningen nodig?

Nu werd het pas echt spannend.

De gemeente wist ons te vertellen dat we voor deze actie geen vergunning nodig hadden, mits we onze actie vanuit een particulier pand zouden uitvoeren! Anders werden we doorverwezen naar een commercieel (in plaats van cultureel) vergunningsloket, en dat zou minstens 4 weken in beslag nemen. Tijd die we inmiddels niet meer hadden.

Na veel heen en weer gebel naar eigenaren van geschikte panden bleek de locatie extreem moeilijk te vinden te zijn. Behalve een goede ligging moest het pand ook voldoen aan ruimte-eisen en een dikke breedbandverbinding. Onze zoektocht naar partijen om mee samen te werken en de bijbehorende kosten bemoeilijkten de uitvoering van het idee nog verder.

Het leek op dat moment allemaal iets te ambitieus en in gezamenlijk overleg tussen Maximum en Deloitte werd al gesproken over het ‘afblazen’ van de actie.

Wat wij en Roos van Vugt, Wouter van Voorst tot Voorst en Marco Dalmeijer bij Deloitte – echter niet wisten, was dat het idee binnen de organisatie zo was gaan leven, dat er eigenlijk geen weg meer terug was. Vanuit alle hoeken binnen de Deloitte-organisatie kregen Roos, Wouter en Marco te horen wat een geweldig idee de nieuwjaarsactie was. Dit leidde tot een conference call, waarin letterlijk werd geroepen:

“WE KUNNEN NIET MEER TERUG!”

Het ‘no-go’ station was ruimschoots gepasseerd, de show moest hoe dan ook ‘go on’!

Blij en bezorgd tegelijk zijn we met veel collega’s aan de slag gegaan en hebben we tot op heden alles voor elkaar gekregen. Zaken als locatie, internetverbindingen, permissies, afstemmen boodschap, techniek, workflow, 00:00:00 animatie, livestream, moderatiesystemen enzovoort. We hebben zelfs al een test gedaan, zoals je in onderstaand filmpje kunt zien.

Nu alleen nog wachten op helder weer tijdens oud & nieuw ;-)

Doe je mee?
Kijk voor meer info op werkenbijdeloitte.nl/deloittewish en ontdek hoe jij je nieuwjaarswens via Twitter op het hoogste gebouw van de Benelux kunt projecteren!

Stukje voorbereiding zien?