Mijn goede voornemen: Knowledge is for sharing.

Corné wielemaker van Maximum komt naar je toe deze zomerhttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2011/02/corne-wielemaker-komt-naar-je-toe-deze-zomer.jpg 400w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />Het is wellicht wat laat om over goede voornemens te schrijven. Maar aan de andere kant: het is zeker niet té laat, want ik heb nog bijna 11 maanden om ermee aan de slag te gaan.

Over welk goed voornemen heb ik het?

Naast mijn jaarlijkse heilloze voornemen om mijn privé/werkbalans nog iets meer tweaken, heb ik me ook voorgenomen om me dit jaar meer ‘onder de mensen’ te gaan begeven.

Heb ik het dan over fietsen, wandelen of biertjes drinken?

Nee, ik heb het over het praten met mensen en organisaties (mag ook met een biertje in de hand hoor). Want hoewel ik steeds meer online connecties krijg, vind ik het net zo waardevol (of misschien juist wel steeds waardevoller worden) om zo nu en dan ook mensen te spreken, te zien en te ruiken. Face to face een gesprek voeren over wat ze beweegt en daarmee inspiratie op te doen. Uiteraard hoop ik aan de andere kant ook mensen te kunnen laten lachen of te laten houden van Zeeland. Of ze te laten delen in de kennis die ik heb opgedaan en nog steeds elke dag opdoe bij Maximum.

Hoewel het bovenstaande logisch klinkt, heb ik er best wel even over moeten nadenken. Van nature ben ik geen haantje de voorste. Ik sta niet te springen om mijn gezicht te laten zien bij feestjes, events, borrels, seminairs, bijeenkomsten en andersoortige ‘In Real Life’ bijkomstigheden. Dat wordt deels veroorzaakt door een wat druk schema en de voor mijn werk wat onhandige maar zeer geliefde woonplaats Vlissingen. Misschien ben ik er soms ook wat te nuchter voor.

Maar goed, vanaf nu ga ik daar resoluut verandering in aanbrengen. Ik heb hieronder alvast een aantal ‘zakelijke’ tobe’s onder elkaar gezet waar ik mijn neus ga laten zien en jou als lezer misschien wel ga spreken.

Op de events die ik ga bezoeken, hoop ik mensen te ontmoeten waarmee ik mijn ervaringen kan delen en die mij verrassende verhalen kunnen vertellen over… Ja, waarover eigenlijk?

10-02-2011 Corporate Social Network Conference
17-03-2011 eHRM emerce (Ik geef daar een duo presentatie met Roos van Vugt)
xx-xx-2011 uitreiking Spinawards
xx-xx-2011 uitreiking SJP (de SJP-uitreiking wordt verzet, waarschijnlijk naar het najaar)
xx-xx-2011 uitreiking ADCN
xx-05-2011 Succesvol Werven via Internet
xx-xx-2011 Digitaal Werven

Lees je dit en denk je: “Jongen, pas op! Daar moet je niet heen, je moet vooral naar…”. Of heb je zoiets van: “He, jou zou ik wel eens willen spreken..Kom snel een bakkie doen want mijn collega’s en ik willen weleens met jou bomen over werving/social media/meekrijgen van de organisatie/social network referral systemen/analytics van recruitment sites/SEO van recruitment sites/recruitment games/enzovoort”.

Plaats dan een comment onder deze post of neem even contact op via Maximum of via één van mijn netwerken via mijn blog (via de follow me tab aan de rechterkant van de pagina).

Dit wordt voor mij een beetje het nieuwe werken (#HNW), want dat andere nieuwe werken doe ik al tien jaar. Of het echt werkt? Ik zal dat later met je delen.

Wat mij betreft: we zien elkaar!

 • Pingback: Tweets that mention Mijn goede voornemen: Knowledge is for sharing. -- Topsy.com()

 • Rooie René

  Mooie foto ha ha ha! Goed verhaal, benieuwd wat het je voor mooie nieuwe dingen gaat brengen!

 • Leuk dat je al besloten hebt naar Digitaal-Werven te komen. Nu moet ik nog gaan besluiten of ik / we dat weer gaan organiseren of niet :) Maar dan zie ik je in ieder geval daar, en op basis van dit lijstje enkel daar.

 • @rene, ik ook!

  @bas ja, dat is al weer een tijd geleden, maar nu weet ik niet eens of het wel door gaat. Nou ja, dat horen we dan op termijn. Zo ja, dan ga ik kijken of ik er bij kan zijn. Heb jij voor de rest nog interessante tobe’s?

 • BirdBlok

  Naast alle knowledge en sharing raad ik je met name #dishoek aan. Inspiratie aan de Zeeuwse kust voor gezin en werk. Leuk stuk weer, ook benieuwd naar de reacties. Ga ze volgen, vroom, vroom

 • @birdblok dat #dishoek hoef je niet te noemen want als het er op aan komt kies ik juist voor dat #dishoek. Ik heb iets met die plek en jij ook! Heerlijk, ik denk nu alvast aan die zwoele zomer die komen gaat waarbij het tot een uur of tien ’s avonds warm genoeg blijft om buiten te zitten ;-)

  Ik houd je via dit blog op de hoogte van mijn brommer avontuur. Bedankt voor je reactie.

 • ik lees net dat SJP magneten + Employer Branding allebei op 3 november vallen.. dat wordt keuzes maken.

 • @patrick Ja zeker, of allebei bijwonen of…