Het Corporate Social Network event: ROI’s, addicts en bitterballen.

CSNconference where social networks meet business.http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2011/02/CSNconference-300×76.png 300w” sizes=”(max-width: 316px) 100vw, 316px” />Ik voel me een beetje verplicht om op mijn bescheiden blog wat aandacht te schenken aan het Corporate Social Network event. Dit omdat ik via mijn netwerk een code had ontvangen om kosteloos een toegangskaart te bestellen voor dit event. Tot grote verbazing van de schenker van deze code, was deze maar eenmalig geldig en moest hij met zijn billen bloot bij de organisatie Emerce/Krem, hahaha.

Gisteren hebben een paar honderd man en ik behoorlijk wat presentaties voor onze kiezen gekregen over diverse onderwerpen die allemaal gelieerd zijn aan ‘Corporate Social Networking’. Ik realiseer me dat ik in deze paar eerste regels al een paar punten scoor op de bullshit bingo, maar houd je vast want het wordt nog erger…

Als je via dat soort presentaties uit gaat leggen hoe een bedrijf door middel van Corporate Social Networking (in welke vorm dan ook) daar zakelijk zijn voordeel mee kan doen, kom je al snel terecht bij…

Engagement piramides, ROI’s, SEO, social hearing, social listening, communities, webcare, seeding, peers, buzzcapture, jive, social intranet, LinkedIn, Facebook, Twitter, brand ambassadors, API’s, opportunities, KPI’s, apps, sharing, analytics, tools, tooling, followers, fans, friends en wat al nog niet meer.

Nu ben ik zelf vanuit Maximum ook veel bezig met dit soort materie en vind ik het altijd de kunst om in begrijpelijke taal en processen dit soort materie te communiceren, te implementeren, te enthousiasmeren en te analyseren.

Begrijp me niet verkeerd, de sprekers die ik gisteren heb gezien zullen ongetwijfeld heel kundig zijn in wat ze doen. Maar eerlijk is eerlijk; bij sommige verhalen haakte ik na ongeveer 5 minuten af, murw gebeukt door alle modellen die voorbij kwamen sliden. Die modellen zijn heel handig, vooral waneer je er concreet mee aan de slag gaat, maar volgens mij is een dag als gisteren meer geschikt om ervaringen en inspiratie te delen.

Iemand die dat perfect deed was mijns inziens Michiel Buitelaar (COO Digital Media bij Sanoma). Het mooie was dat je naar die man ging luisteren in plaats van te verbazen over allerlei moeilijke modellen of pagina’s proza in een powerpoint. Hij had een adembenemend verhaal over zijn reis in Corporate Social Network land vanuit zijn organisatie Sanoma. Een van zijn uitspraken die mij bij is gebleven is: “Grote dingen staan zelden in een plan!”

Als voorbeeld gaf hij aan dat vanuit uitgeversperspectief bij Sanoma in 2010 niets in de plannen (begroting) stond over het publiceren van hun titels op tablets (bijvoorbeeld iPads), terwijl nu, net nadat 2010 afgelopen is, gigantisch veel mensen al zo’n apparaat gebruiken. Ik vind het knap om te horen hoe een grote organisatie als Sanoma daar zo snel op ingespeeld heeft en daar bijvoorbeeld nu een hele winstgevende app als nu.nl aan heeft overgehouden.

Hij gelooft – net als wij bij Maximum – in het combineren van creatie, redactie en techniek door alle lagen van de organisatie. Want pas dan kan je de innovatiemeter uit zijn kastje laten slaan. En dat moeten bedrijven willen toch?

Aan het einde van de dag, heb ik genoten van een geweldig verhaal van Richard Millington dat doorspekt was met cases die enorm tot de verbeelding spraken. Hier lees je een meer gedetailleerd verslag op Recruitment Matters.

En dat deed mij gelukkig de minder inspirerende of zelfs een beetje teleurstellende presentatie van Carla Vliex van Twynstra en Gudde vergeten. Ok, je kunt wat minder handig zijn in het geven van presentaties (slecht opgemaakte slides, veel te veel tekst en het publiek op een badinerende manier toespreken), maar van zo’n organisatie verwachtte ik eigenlijk iets beters.

Ik realiseer me volledig dat het aan mij kan liggen en Carla ongetwijfeld een hele lieve dame is, maar ik kon er geen touw aan vast knopen. Het was een verhaal van A tot Z waarbij voor mijn gevoel het alfabet drie keer in een bak is gelegd, waarna het hard door elkaar is geschud.

Carla deed het voorkomen alsof ze social media ademde. Ze noemde zichzelf zelfs Twitteraddict. Allemaal prima natuurlijk, maar toen ik ging kijken bleek ze 119 tweets verstuurd te hebben en over iets meer dan 80 volgers te beschikken. In onderstaande Storify conversatie kan je zien hoe ze reageerde op mijn tweet daarover.

Tja, practice what you preach wat mij betreft.

En dan het hoogtepunt van de dag: de borrel! Man, dat is altijd te gek. Eigenlijk draait het natuurlijk om die borrel, maar als je die direct laat starten is er niets aan. Je bent dan nog niet moe genoeg, je hebt geen dorst genoeg, je hebt niet lang genoeg niet de mogelijkheid gehad mensen te spreken die je wilt spreken. Als nuchtere Zeeuw eindige ik tijdens de borrel met mijn toevoeging aan deze dag:

Where business meets bitterballen.http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2011/02/Schermafbeelding-2011-02-11-om-10.43.571-300×87.jpg 300w” sizes=”(max-width: 500px) 100vw, 500px” />

Emerce en Krem bedankt, ik kom volgend jaar weer!