Restaurant Bandoeng en social media (engagement)

Gisteravond was ik te gast bij Restaurant Bandoeng (Souburg, Zeeland). Dit is een Indisch restaurant dat al vanaf 1973 doen wat ze doen. En dat is heel goed Indisch eten serveren. Vele lezers van dit blog weten dat ik verknocht ben aan de provincie Zeeland. Maar als je het mij vraagt is één van de nadelen van het wonen in Zeeland dat het aanbod van buitenlandse keukens (en tevens de kwaliteit) veel en veel minder is dan in de randstad.

Maar Bandoeng is zo een restaurant waar je zeker als Zeeuw een keer gegeten moet hebben als je net als ik graag Indisch eet. Het restaurant komt qua ambiance wat stoffig over, maar eigenlijk vind ik dat wel goed bij hen passen. Ooit heeft voetbalmanager Alf Ramsey gezegd: “Never change a winning team!” En Bandoeng is het wat mij beterft een winning team. Want de keuken serveert vele traditionele gerechten, waarbij ieder gerecht heel duidelijk zijn eigen karakteritieke smaak behoud. Heerlijk.

Wat ik in ieder geval niet van dit restaurant had verwacht is dat ze bewust bezig zijn van hoe ze zichzelf online kunnen profileren. Vanuit Maximum kom ik vaak met mensen in contact die met behulp van allerlei ingewikkelde ideëen hun organisatie proberen zichtbaar te maken op het social web. Maar zie hoe eenvoudig zoiets soms kan zijn.

Onderstaande sticker trok gisteravond mijn aandacht.

Posted using Mobypicture.com

Gewoon een simpel idee van hoe je mensen kunt bewegen iets over het restaurant en de keuken te delen in (niche) social media. Je weet dan tevens dat je goed zit, want als je rotzooi serveert, durf je dit niet te doen! En dat vind ik bijzonder eenvoudig en slim tegelijk en daarom heb ik dit opgeschreven. Niet dat ik natuurlijk die dinerbon zou weigeren, want ik ga daar graag nog een keer mijn buik rond eten.

Zelfs de sambal is er goed. Zie onderstaande reactie in het gastenboek.

Posted using Mobypicture.com