Een warm gevoel bij de Belastingdienst.

Laatst werden een aantal Maximum-collega’s en ik uitgenodigd voor hét afscheidsdiner van de Belastingdienst. Want nadat we 10 jaar voor de Belastingdienst gewerkt hebben, komt er een einde aan de samenwerking. Niet omdat de Belastingdienst ontevreden is over Maximum. (Of vise versa.) Integendeel. Als het aan de Belastingdienst had gelegen was de samenwerking gewoon voorgezet. Maar het merk ‘Belastingdienst’ gaat op in het brede merk ‘Rijksoverheid’. Daarmee stopt de arbeidsmarktcampagne van de Belastingdienst helaas. En daarmee stopt de samenwerking met Maximum. (Snik.) Maar oh, wat hebben we bijzondere met elkaar bijzondere arbeidsmarktcommunicatie gemaakt. Daarover heeft mijn collega Andries een prachtig stuk geschreven op onze Maximum site.

Quote: Was de Belastingdienst een man of vrouw van vlees en bloed geweest, dan hadden we er meteen verkering aan gevraagd.

belastingdienst geloof het of niet hier zit leuk werk in maximum arbeidsmarktcommunicatie adviesbureauhttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2011/04/belastingdienst-geloof-het-of-niet-hier-zit-leuk-werk-in-maximum-arbeidsmarktcommunicatie-adviesbureau-750×1024.jpg 750w, http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2011/04/belastingdienst-geloof-het-of-niet-hier-zit-leuk-werk-in-maximum-arbeidsmarktcommunicatie-adviesbureau.jpg 1455w” sizes=”(max-width: 219px) 100vw, 219px” />Klik hier om het artikel van Andries, of beter gezegd het gevoel van Maximum, te lezen. In 10 jaar tijd hebben we heeeeeel veel campagnes ontwikkeld. Een die mij heel goed bij is gebleven is de campagne voor de werving van MBO-ers. Die was wel zeeeeeeeeer effectief. De campagne, die bestond uit een pagina grote advertentie in dagbladen (jaja, die maken we ook bij Maximum) en een e-mailing, zorgde er voor dat de Belastingdienst binnen een paar dagen 8.181 cv’s ontving. Van goede kwaliteit bovendien. Paul van der Linde van de Belastingdienst toonde de stikker die in het bedrijfsrestaurant van de Belastingdienst op de uitvergrote advertentie is geplakt. Het is één van de anekdotes die Paul tijdens het afscheidsdiner in herinnering bracht.

Aantal reacties op een arbeidsmarktcommunicatie campagne van de belastingdienst ontwikkeld door maximumhttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2011/04/sollicitatie-brief-reactie-300×223.jpg 300w” sizes=”(max-width: 500px) 100vw, 500px” />

De Belastingdienst is echter niet helemaal weg bij Maximum. Want gelukkig we blijven ‘belast’ met www.werkenbijdebelastingdienst.nl. Want de verkering hebben we moeten verbreken. Maar de vriendschap blijft.

We hebben het werk van 10 jaar samenwerking gebundeld in een prachtig boekwerk. Klik op deze link de bloemlezing online door te bladeren. Of zoals Andries zegt, kom eens langs bij Maximum om het te bekijken.

belastingdienst-recruitment-arbeidsmarktcommunicatie-werving-maximumhttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2011/04/belastingdienst-recruitment-arbeidsmarktcommunicatie-werving-maximum-300×166.jpg 300w” sizes=”(max-width: 500px) 100vw, 500px” />