Restrepo. Vrede is niet vanzelfsprekend. En zo voort…

Een paar weken geleden kreeg ik van een goede bekende (Taco) de oorlogsfilm Restrepo. Ik werk al jaren samen met Taco als het gaat om arbeidsmarktcommunicatie ten behoeve van de landmacht (campagne GESCHIKT / ONGESCHIKT). Tijdens ons werk spreken we vaak over hoe het het leven en de taken van militairen op uitzending er uit zien. Destijds hebben we ook samen aan het project van GeenStijl gewerkt waarbij Rutger naar Afganistan ging om daar te ‘ervaren’ wat Nederlandse militairen meemaken. Kijk hier voor de aankomst of de nare realiteit die Rutger meemaakte tijdens zijn kerstbezoek.

Taco heeft de DVD van Restrepo enkele weken geleden naar mij opgestuurd.

Restrepo

Ok, terug naar de film… Eergisteren heb ik de film Restrepo gekeken. Ik vind het een zeer indrukwekkende documentaire over het leven van Amerikaanse soldaten in een Afghaanse valei, die het op moeten nemen tegen de Taliban. Ik vind het indrukwekkend omdat het een pure live registratie is van geluk, stommiteit, verveling en enorme angst en verdriet. Wat deze film voor mij extra bijzonder maakt is het feit dat de documentairemaker Tim Hetherington vier dagen geleden omgekomen is bij een mortier aanval in Libië tijdens zijn werk als oorlogsverslaggever. Hieronder zie je een omschrijving van de film zelf.

Restrepo, vrede is niet vanzelfsprekendhttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2011/04/restrepo-1024×764.jpg 1024w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />

Zonder op deze eerste pasen te emotioneel te worden en zonder conclusies aan ‘militaire operaties’ te willen verbinden in deze blogpost, is voor mij in ieder geval één ding heel duidelijk. Vrede is niet vanzelfsprekend. Misschien wel voor ons, maar zeker niet voor iedereen.

Daarom nodig ik jou, als lezer, uit deze blogpost door te sturen en te voorzien van een reactie waarom je de film wil zien. Uit die reacties kies ik één iemand die ik de DVD toestuur. Als je de film hebt ontvangen wil ik graag dat je je reactie over de film toevoegt aan deze blogpost (het internetadres staat op het hoesje: http://bit.ly/restrepodvd ). Vervolgens mag diegene dan een nieuw persoon uit onderstaande reactielijst kiezen waarnaar de DVD gestuurd wordt. En zo voort. En zo voort. En zo voort…

Ik ben geen liefhebber van het genre oorlogsfilms, maar ik vind het belangrijk om me soms even bewust te realiseren hoe mooi en kwetsbaar vrede is.

Ik zie hieronder graag je reactie. Wie weet kies ik jou uit en valt de DVD over een paar dagen in de bus. Stel voor dat we adresgegevens later per mail uitwisselen.