Maximum Capelse ondernemer van het jaar 2011

maximum capelse ondernemer van het jaar de stier mark van buurenhttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2011/06/maximum-capelse-ondernemer-van-het-jaar-de-stier.jpg 728w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />Ondernemer van het jaar word je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. En dat hebben we gedaan. Zo’n jaartje of vijftien om precies te zijn. Al in 1995 werd het fundament gelegd voor de prijs van 2011. Toen begon Ed Barzilaij in de nog alles behalve gerenoveerde ‘bovenschuur’ aan de Dorpsstraat een arbeidsmarktcommunicatie adviesbureau. Vanaf 1999 kwamen daar Mark van Buuren, Andries Coppoolse en Guust Heres (helaas overleden in 2000) bij en werd Maximum opgericht. Een jaartje later meldde ook huidige partner Corné Wielemaker zich aan de dijk.

Het pand werd met liefde gerestaureerd. Gerenommeerde bedrijven als ASML, de Belastingdienst en later ook onder andere de Koninklijke Landmacht wisten de weg naar Capelle te vinden. We groeiden: in klanten, in nieuwe talentvolle medewerkers, in kunnen. En namen daardoor intrek in het Van Cappellenhuis, nadat ook dit historische pand – samen met de gemeente Capelle aan den IJssel – aan een grondige renovatie werd onderworpen.

Erkenning hebben we nooit gezocht. We werkten gewoon knetterhard en sloegen in 2005 onze vleugels internationaal uit, met een vestiging in Shanghai. Dan heb je helemaal geen tijd om aan erkenning te denken. Maar als je wordt gevraagd om mee te doen aan de verkiezing van de Capelse ondernemer van het jaar (Rob Tol, bedankt voor het initiatief!), dan is weigeren onmogelijk. We waren al zeer vereerd dat we gevraagd werden en dachten dat het daarbij zou blijven. Maar uiteindelijk bleek dat we zelfs tot de laatste drie waren doorgedrongen. Het werd nu toch wel heel serieus.

And the winner is…

maximum capelse ondernemer van het jaar mark van buurenhttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2011/06/maximum-capelse-ondernemer-van-het-jaar.jpg 764w” sizes=”(max-width: 223px) 100vw, 223px” />Donderdag 16 juni was het zover. In de grote zaal van het Isala theater, gevuld met zo’n 500 Capelse ondernemers en hun relaties, begon Burgemeester Frank Koen zijn speech met de woorden dat de winnaar van de prijs “een bedrijf is met een visie op de toekomst en tegelijkertijd een hart voor de historie. Een bedrijf dat oog heeft voor de wereld maar ook zicht heeft op details die belangrijk zijn voor Capelle. Een bedrijf dat investeert in mensen als kapitaalgoed om wereldwijd te kunnen produceren.”

Say no more. Wij wisten genoeg. Laat de kurken maar knallen. Alle handjes de lucht in voor Maximum. Mark kon met een grote smile het podium op om ‘De Capelse Stier’ (symbool voor doorzetting, kracht, ondernemerschap en gedreven leiderschap) in ontvangst te nemen.

Nieuw initiatief

De Capelse ondernemersprijs is een initiatief van de gemeente Capelle aan den IJssel. De gemeente reikt de prijs dit jaar voor het eerst uit, omdat juist nu ondernemers meer dan ooit moeten laten zien wat zij waard zijn. Met de uitreiking wil het gemeentebestuur de waardering uitspreken voor het ondernemerschap in het algemeen en de ondernemers in het bijzonder.

Criteria

Een onafhankelijke jury, onder leiding van prof. Dr. Roy Thurik, lette bij de beoordeling op diverse criteria:

  • Visie en strategie
  • Innovatief en creatief voorbeeld voor de branche
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemerschap
  • Duurzaam ondernemerschap (beperking CO2-uitstoot)
  • Marketing en klantrelaties
  • Human resource management
  • Ondernemerschap in termen van ambitie

Lovende woorden

Behalve mooie woorden over Maximum, waren er namens Maximum ook mooie woorden uit de mond van Mark te horen. In zijn dankwoord roemde hij de samenwerking met partners Ed, Andries, Corné en Emile, de betrokkenheid van de Maximum collega’s, de steun van zijn vrouw en de het warme contact met de gemeente Capelle aan den IJssel. Verder liet hij doorschemeren dat Maximum de ambassadeursrol die hoort bij de prijs zeer serieus te nemen, bijvoorbeeld door het aanbieden van workshops en presentaties aan lokale ondernemers, waardoor zij van de kennis en opgedane ervaring van Maximum in binnen- en buitenland kunnen profiteren.

Bovenstaande post is een kopie post van de pagina op www.maximum.nl