Wat ik vind van Isleña, The beer of Ibiza.

Islena the beer from Ibizahttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2011/07/Islena-the-beer-from-Ibiza-764×1024.jpg 764w” sizes=”(max-width: 224px) 100vw, 224px” />Af en toe krijg ik via mijn sociale netwerken de vraag of ik een product of service wil testen. Afhankelijk van de persoon en de manier waarop contact wordt gezocht, besluit ik zo nu en dan om gehoor te geven aan zo een oproep. Zo ook nu over het biertje Isleña (uit Ibiza).

Via Twitter werd ik gevraagd of ik een biertje wilde testen en ja dat wil ik. Dit omdat ik graag een biertje drink en wel sympathie heb voor het feit dat Isleña een flesje naar mij toe stuurde. Om echt een goede ‘morning-after-test’ te kunnen doen heb je natuurlijk minimaal een krat nodig, maar ok. De postbode maakte mij slechts blij met één fles.

In de brief, die samen met het biertje in de koker zit, wordt gesproken over een kwaliteits ale met een duidelijk aanwezige hoppigheid (wat een woord eigenlijk). En inderdaad de hopsmaak komt duidelijk naar voren. Voor de rest vind ik het een lekker fris biertje of beter gezegd ‘pilsje’. Eén om op warme zomerdagen je dorst mee te lessen. Voor zover dat lukt met bier natuurlijk.

Naast smaak, wil het oog natuurlijk ook iets en daarom wordt dit bier bijeengehouden door een trendy aluminium fles. En dat zou er naar mijn idee nog wel eens voor kunnen zorgen dat het op trendy plekken door trendy mensen met trendy dorst, zichtbaar geconsumeerd gaat worden. Net zoals jongeren in hippe clubs Heineken longnecks bestellen in plaats van een goedkoper Heineken tapje met exact hetzelfde gouden sap.

Wil je ook zo een flesje opgestuurd krijgen dan moet je @IslenaBeer even twitteren of Isleña opzoeken op de hun site, want de brief zegt dat ze het iedereen willen laten proeven. Lijkt mij overduidelijk dat ze niet kunnen weigeren jou ook een fles op te sturen.

Salud!