Inspiratie: Stopmotion

Zo nu en dan kom ik dingen tegen op het internet waarvan ik vind dat ze boven de rest uitsteken. Zo ook de filmpjes op het YouTube kanaal van PES. Hieronder heb ik het  YouTube filmpje Western Spagetti geplaatst wat middels de stopmotion techniek (heel veel los genomen beeldjes of foto’s die achter elkaar gezet worden in een filmpje) laat zien hoe iemand een gerecht klaarmaakt. Vooral de creative manier waarop met bijzondere materialen zo een dagelijkse bezigheid als koken wordt uitgebeeld. Weet jij nog mooie stopmotionfilmpjes, dan ontvang ik de links graag in de reacties.

Mijn collega Jeroen had afgelopen vrijdag de stopmotion (iPhone app LoopCam) hieronder gemaakt van de karakters ‘#TDFT’. De afkorting van de Triple Dikke Friday Track.

Triple Dikke Friday Track (Corné Wielemaker)http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2011/08/TDFT-150×150.gif 150w, http://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2011/08/TDFT-300×300.gif 300w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />