Goede webshops kunnen zich vooral onderscheiden als er problemen zijn.

webshop bax-shop.nl review corne wielemakerhttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2012/01/bax-shop.nl-corne-wielemaker-150×150.png 150w” sizes=”(max-width: 200px) 100vw, 200px” />Webshops zijn niet meer uit ons leven weg te denken. En gelukkig maar, want wat is het relaxed dat je met je sokken op de bank, terwijl het rotweer is buiten, op je gemak kunt winkelen in allerlei webshops. Bij mij thuis wordt ongeveer 70% van alle aankopen als kleding, appratuur, muziek en eten online besteld. En dat is niet allen bij ons zo, maar ook bij anderen.

Een paar seconden Googlen levert al een aantal pagina’s op die laten zien dat in het begin van 2011 10% omzetgroei is gerealiseerd in de online winkels. En het afgelopen bezoek van de man met de grijze baard zorgde voor een omzet stijging (let op, stijging. Houd die recessie in gedachten) van een kleine 6% ten opzichte van vorig jaar met zo een 146 miljoen euro.

Is het dan allemaal fantastisch?

Nee dat niet, maar wel bijna. Het volwassener worden van de webshops zorgt er voor dat bijna alle problemen – op het fysiek kunnen bekijken van het product na – stap voor stap worden opgelost. En op dat fysiek kunnen bekijken worden ook steeds meer oplossingen verzonnen. Waar je vroeger alleen online bestelde schoenen kon terugsturen, zie ik dat ook steeds meer voorkomen bij andere apparatuur zoals bijvoorbeeld elektronica.

Goede webshops kunnen zich naar mijn idee vooral onderscheiden op het moment dat er problemen zijn.

Enige tijd geleden kocht ik bij Bax-Shop bovenstaand Traktor S4 DJ deck in hun webshop, omdat ik graag wat muziek mag draaien op diverse feestjes. Na mijn bestelling te hebben geplaatst, had ik het spul – en dat wil je ook – al binnen een dag of twee in huis. Helemaal top. Maar dit is waar het bij de meeste gerenommeerde online winkels meestal goed gaat.

Nadat ik in enkele drukke maanden op vele feestjes van mijn Traktor deck had genoten, kreeg ik een probleem met vuil bij twee van de schuifjes op het mengpaneel. En dat was balen, want het apparaat werkte daardoor niet meer helemaal zoals het zou moeten.

Na een telefoontje met Bax-shop werd me verteld dat ik hem bij hun winkel kon brengen om het te laten repareren. Zo gezegd zo gedaan. Ik moest rekening houden met een reparatietijd van drie weken. In de vierde week besloot ik maar eens te bellen hoe het er mee stond.

Het antwoord was niet zo bevredigend, want de reparatie klus was voor het repair centrum van Bax-shop zelf iets te hoog gegrepen. Er werd me verteld dat mijn mengpaneel teruggestuurd zou worden naar de leverancier, naar Native Instruments. Ik antwoordde met een kort ‘ok’.

Uiteindelijk werd het me na een week of zeven te veel en besloot ik, nadat ik een keer zonder resultaat had geïnformeerd, nog eens te bellen.

De irritatie nam toe.

Ik vertelde de jongeman dat het ik het flink vervelend begon te vinden. Mede doordat ik op de vele radiozenders commercials hoorde van Bax-shop en online enorm veel contextueel getargette banners zag met uiteraard exact hetzelfde mengpaneel doordat ik meermaals online daarnaar op zoek ben geweest. Daarnaast vertelde ik hem dat ik de komende week had gepland nieuwe speakers te bestellen in de webshop, maar dat mijn gevoel over hen dit in de weg stond.

Zijn reactie was uiterst professioneel. Meneer, ik begrijp het ongenoegen en dit kan inderdaad niet. Ik ga vanmiddag overleggen met mijn leidinggevende en u hoort van mij: was zijn antwoord.

En dat was ook zo. Die middag ontving ik een mail waarin ze me een nieuw DJ deck toezegden en er stond tevens geschreven dat Bax shop de rest zelf met Native Instruments zou regelen!

Al na drie dagen kon ik mijn nieuwe deck ophalen en heb ik met vol enthousiasme tevens twee KRK ROKIT 8 speakers aangeschaft.

Omdat ik het knap vind dat een webshop die volledige focus heeft op verkoop, op een professionele manier dit probleem heeft opgelost, besloot ik er dit blog over te schrijven.

Want webshop spelen met mooi weer kunnen velen, maar een webshop is pas echt goed als er zich problemen voordoen die professioneel worden opgelost.

Kan ik weer fijn mijn Triple Dikke Friday Tracks in elkaar mixen.