Inspiratie: maakt niet uit hoe je het doet, je krijgt toch een stickertje.

Vorige week werd ik via Twitter geïnspireerd door een bijzonder project. Ik las een blogpost over de opening van de Queensland Gallery of Modern Art. Kunstenaar Yayoi Kusama had in het museum een kamer ingericht waarin werkelijk alles, maar dan ook alles werd omgetoverd in een maagdelijk witte kleur. Maar niet voor lang, want toen het museum haar deuren opende, kreeg ieder kind dat het museum bezocht de mogelijkheid om deel te nemen in dit project. De opdracht was simpel: Het maakt niet uit hoe je het doet, je krijgt toch een stickertje! Ook wel eens leuk voor die gasten.

Na duizenden kinderen voorzien te hebben van duizenden stickertjes, ziet die kamer er nu heel anders uit. Hieronder heb ik even een snelle animatie gemaakt van het proces.

Queensland Gallery of Modern Art - stickertjes plakkenhttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2012/01/stickertje-plakken-300×199.gif 300w” sizes=”(max-width: 500px) 100vw, 500px” />