Inspiratie: Koude voeten zijn zo arm #kunst #lovezeeland

witte sokken vlissingen #lovezeelandBoodschappen doen, naar je werk gaan, eten koken, autorijden, kinderen aankleden, kinderen naar school brengen, ophalen, werken, we kunnen er maar druk mee zijn. Zo ook ikzelf, met dat verschil dat in mijn situatie het begin van dat rijtje voornamelijk door mijn vriendin wordt gedaan (TX). Maar af en toe nemen mensen even de tijd om iets te doen wat anders is dan deze dagelijkse bezigheden.

Zo kwam ik daar afgelopen vrijdag tijdens één van mijn sportsessies in het park naast de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen een mooi voorbeeld van tegen. Daar in dat park staat een kunstwerk van een man en een vrouw die op hoge stoelen zitten en in de verte turen. Ik vind dat object op zich al aardig om naar te kijken, maar deze keer was het extra bijzonder.

Iemand had namelijk de moeite genomen om naast alle dingen die je dagelijks moet doen, sokken te kopen en die aan te trekken bij deze twee personen. Het leverde een prachtig gezicht op. Daar moet de kunstenaar van dit object toch warm van worden?

Op het tijdelijke geplaatste paaltje stond het volgende op het briefje.

Koude voeten zijn zo arm.
Zo bevroren, niet fijn warm.

Sokken aan wat een heerlijk lot.
Wie die schonk is echt een dot.

Heerlijk warm zien wij nu aan.
We er glijdend langs komt gaan.

Vorst als koning doet ons niets.
Door dees witte sokken witz.