Inspiratie: Sweet little love of mine. #spreadthemusic #bernardhering

Wat je doorgaans veel in de (massa)media ziet, zijn initiatieven, partijen, organisaties en projecten die het al ‘gemaakt hebben’ of ‘groots zijn’. Op internet is dat natuurlijk ook wel zo, maar het internet biedt juist ook die mogelijkheden voor iemand die niet lang bezig is. En die zeker in het begin een minipodium nodig heeft.

Zo kwam ik via twitter op de site van Bernard Hering. Een gast met passie die graag zijn beroep wil maken van het zingen en schrijven van songs. Met trots presenteert Hering op zijn blog zijn eerste echte videoclip. Ik kan me goed voorstellen hoe dat voelt en hoe spannend dat is als je zo een stap zet. Juist om die spanning te voorkomen, kiezen veel mensen ervoor om juist niet dat minipodium te betreden. Maar Bernard sinds vandaag  wel.

Ik heb de clip vandaag al een paar keer afgeTubet en vind het prachtig om te zien, maar vooral ook om te horen. Want hoeveel mensen zijn er niet die ideeën of passies hebben die ze niet durven te uiten en te delen? Zonde! Bekijk hieronder de kersverse videoclip ‘Sweet little love of mine’.

Ik mis nog wel een beetje de humor op zijn site, maar dat zegt misschien meer over mij dan Bernard.

 • bernard hering

  hey Corne, mooi stuk heb je geschreven over de geondertekende, aan de humor wordt gewerkt ;) ik zal mn best doen als mede zeeuw de standaard hoog te houden..

 • Renekuiper

  Wat een Hering herrie zeg, nee geintje. Klinkt lekker, heeft RT dubbel en dwars verdiend gun ‘m “the V -word”

 • Ha wat leuk dat je gelijk een reactie achterlaat. En Zeeuw zeg je? Oooo dan komt het wel goed ;-) Succes met de muziek.
  Op 30 mrt. 2012, om 21:37 heeft Disqus het volgende geschreven:

 • Pld

  Hai Corné, prachtig dit (complimenten Bernard!). Toevallig zijn we zelf ook met clips aan de slag gegaan, een heftig en persoonlijke ervaring omdat je zelf natuurlijk de meest kritische kijker bent. Het resultaat zal spoedig verschijnen.
  Ik denk dat YouTube (Vimeo ook) hét mediakanaal is voor nieuwe en opkomende creatievelingen. Juist omdat het direct de core business van de artiest laat zien; zingen, “vertellen”, entertainen. Niets meer dan dit denk ik dat het belangrijkst is. Maar goed, de muzikant spreekt nu dus ben erg benieuwd naar hoe de outoftheboxdenker deluxe daar over denkt!

 • Nou Patrick, ik ben het daar helemaal mee eens. Waar zingen vroeger vooral beperkt was tot zingen alleen, gaat het tegenwoordig meer over vertellen en entertainen. Je ziet soms dat artiesten die eigenlijk muziekaal niet zo goed zijn, het lukt om met dit internet podium toch bijzondere dingen te bereiken. Maar andersom werkt het natuurlijk ook.

  Het meest fantastisch is het, vind ik, als er wel goed gezongen/verteld wordt én dat ook nog eens wordt versterkt door een zeer bijzondere clip. Of een optreden. Want daar gaat mijn creatieve hart sneller van kloppen.

  Enige tijd geleden schreef ik over de clip van OK/GO needing/getting. Ik vind het in die zin geen perfect voorbeeld omdat het idee niet zo aansluit bij de boodschap die ze vertellen. Maar aan de andere kant ook weer wel, want het blijft wel hangen! Benieuwd wat jij er van vind.

  Hier heb je de link: http://bit.ly/zX2Xiz

  Bedankt voor je reactie Patrick!