Inspiratie: bizarre onderwaterfoto’s van Patrick Beijk – National Geographic photo contest

Een aantal jaren geleden heb ik tijdens een van onze vakanties op Bonaire een man (Patrick Beijk) ontmoet die van zijn hobby – duiken en fotograferen – een nog grotere hobby heeft gemaakt. Patrick is een succesvol ondernemer die hierdoor de focus volledig op onderwaterfotografie kan leggen. Toen ik hem ontmoette vond ik dat hij enorm veel lef had. Hij dook namelijk dag en nacht (letterlijk) urenlang met peperdure camera’s in zelfgemaakte onderwater behuizingen op zoek naar die foto van dat ene zeldzame diertje of dat bizar mooie plaatje.

Vandaag ontving ik een e-mail met twee van zijn foto’s met de vraag of ik wilde stemmen op zijn foto’s omdat hij meedoet aan een contest van National Geographic. Normaal gesproken, denk ik wel drie keer na voordat ik in actie kom op dit soort vragen. Maar door wat ik zelf op Bonaire onderwater heb ervaren ben ik even in de blog geklommen. Het is te mooi voor woorden. Vergeleken bij de schoonheid en de variatie van de onderwaterwereld is de Efteling maar een dertien in een dozijn kantoorpand met systeemplafond! No offense naar de Efteling overigens.

Omdat ik mensen ken, die zich dagelijks inzetten om dit onderwaterleven te beschermen voor alles wat hier tegenwoordig invloed op heeft en omdat ik de foto’s ontzettend mooi vind, heb ik besloten dit hier te bloggen nadat ik uiteraard zelf ook mijn stem heb achtergelaten.

Wil je ook stemmen op één of beide de foto’s, ga dan via onderstaande links naar de site van National Geographic en doe Patrick en de prachtige onderwaterwereld een plezier.

patrick beijk sunset fish invasion dive underwater photography national geographichttp://blog.cornewielemaker.com/wp-content/uploads/2012/09/patrick-beijk-sunset-fish-invasion-dive-1024×682.jpg 1024w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />

http://www.nationalgeographic.nl/community/wedstrijd/ng-2012/inzending-bekijken/sunset-fish-invasion