Inspiratie: Ik was zojuist even een uurtje in Engeland op de Theo Thijssen Paauwenburgschool

Mees en Jara vertelden de afgelopen weken veel over Engeland. Dus vroeg ik of dat kwam door het Engeland project. ‘Neeeee pap’ zei mees ‘het is het Groot Brittanië project’. O aha dacht ik bij mezelf. Iedere dag kwamen die twee met nieuwe woorden en prachtige verhalen thuis. Jara liet graag horen hoeveel Engelse woorden ze al wist en Mees begon spontaan over een meer waar een monster in zit dat het monster van Loch Ness heet.

Vanavond mochten we even een uurtje kijken naar wat alle kinderen uit alle klassen hadden gemaakt en geleerd over Groot Brittanië. Iedere keer als ik op zo een avond van de Theo Thijssen Paauwenburgschool kom, sta ik er van te kijken met hoeveel energie en enthousiasme ze zo een inmens groot project uitrollen. Die kids hadden zoveel typisch Engelse dingen gemaakt (hight-tea schalen, Big Ben’s, Tower Bridges, Mister Beans, Thatchers en wat al nog niet meer) dat het echt één groot levend Brits kunstwerk was geworden. Mijn complimenten voor de school en alle leerkrachten die dit met veel plezier en energie hebben gedaan, want dat zag je. Maar het grootste compliment gaat natuurlijk naar de kids. Hieronder vind je enkele iPhone sfeerbeelden.

Bye.