Serieus zweten tijdens de sporttest bij de politie

Gisteren begon ik de dag behoorlijk sportief. Bij Maximum zijn we namelijk bezig met de ontwikkeling van een Android App, die je als sollicitant voorbereidt op de sporttest van de Politie. Over deze verplichte toelatingstest hebben sollicitanten bij de Politie veel vragen, die allemaal gerelateerd zijn aan één hoofdvraag: ben ik fit genoeg om de test te halen of niet?

Omdat we bij Maximum altijd goed willen weten waarover we spreken, vond ik het belangrijk om de test zelf te ‘ervaren’. Zodoende heb ik me gisteren klokslag 11 uur gemeld bij het testcentrum van de Politieacademie in Apeldoorn. Na een korte uitleg van de sportinstructeur mochten we warmlopen. Die test wil je namelijk echt niet met koude spieren doen!

Hierna werden onze (ik was één van de vijf kandidaten) lengte en vetpercentage gemeten. Bij dat laatste verscheen een frons op het hoofd van de sportinstructeur, dus ik heb nog iets om aan te werken. Maar omdat ik zeker de laatste tijd regelmatig sport vond ik dat ik de test goed moest kunnen doen.

De test bestaat uit het bestormen van een parcours in een sportzaal, wat op basis van onderzoek de praktijk van agenten nauwkeurig nabootst. In mijn leeftijdscategorie mocht ik daar 3 minuten en 14 seconden over doen. Ik dwong mezelf er mentaal niet te lichtvoetig over te denken. Terecht bleek achteraf, want het klopte wat de instructeur aan het begin zei: kapot ga je sowieso, door de combinatie van afwisselende oefeningen en het hoge tempo. Hieronder zie je een fragment met het bewijs dat ik de test binnen 2 minuten en 59 seconden tot een goed einde heb gebracht.

De sporttest was dus zeker pittig. Maar als je fysiek oké bent en er goed voor traint, moet de test voor velen haalbaar zijn. En dat trainen kan binnenkort nog beter met onze Android app.

Ik wil iedereen bij de Politieacademie bedanken voor deze sportieve ervaring. En iedereen die de test nog moet doen wens ik veel succes! Denk er niet te licht over en bereid je goed voor (straks met de App ;), dan komt het vast goed. En onthoud: ‘Je vriendin leg je neer en de bal DRUK je neer, dat is het verschil!’

Tip: Het is leuk om te zien hoe mensen op Facebook tegen de App – die nog in ontwikkeling is – aankijken. Deze input nemen we zeker mee!