De Minister van Defensie heeft gistermiddag de #VeVaFit App gelanceerd. #VeVa
 

De Minister van Defensie heeft gistermiddag de #VeVaFit App gelanceerd. #VeVa

Defensie VeVa app lancering Maximum employment marketing corne wielemaker Jeanine Hennis-PlasschaertIn de perszaal van het gisteren door onze kersverse Koning geopende Plein-Kalvermarktcomplex had ik de eer de VeVaFit app te presenteren die we bij Maximum ontwikkeld hebben voor de opleiding Veiligheid & Vakmanschap van Defensie. De VeVaFit app is een app voor iPhones of Android toestellen van toekomstige of huidige VeVa-leerlingen die hen middels allerlei oefeningen helpt te trainen tot het gewenste fysieke niveau voor de opleiding. Doel van de App is dat de jongeren weten waarvoor en hoe ze moeten trainen om uiteindelijk glimlachend  de fysieke keuring van Defensie te halen.

Defensie VeVa app lancering Maximum employment marketing VeVa leerlingen ROC rotterdamVoor deze feestelijke introductie was de minister van Defensie, mevrouw Jeanine Hennis-Plasschaert, uitgenodigd om op de knop te drukken waarmee de App op VeVa.nl officieel gelanceerd werd. Daarna kreeg de Minister ter plekke een demonstratie van, niet toevallig, hele fitte VeVa-leerlingen die de oefeningen moeiteloos in de praktijk brachten.

De App wordt tweeledig ingezet. Enerzijds als wervinginstrument (jongens en meisjes die VeVa overwegen kunnen zo alvast proeven aan het fysieke niveau), anderzijds om te trainen tot op het benodigde niveau (voor de huidige VeVa-leerlingen). Mooie bijkomstigheid is dat Defensie hiermee óók helpt in de strijd tegen overgewicht in Nederland.

Tot slot wil ik namens Maximum onze opdrachtgever Defensie nogmaals bedanken voor deze mooie opdracht en de ruimte die we hebben gekregen om het te ontwikkelen. Ook wil ik mijn eigen collega’s en collega’s van Steam én onze technische makkers van Vurig.nl bedanken.

VeVaFit App