Ondanks dat mijn rol als amateur ambassadeur van Zeeland iets kleiner is geworden door mijn huidige werk(veel werk)/privé(grote verbouwing) balans, grijp ik iedere kans die ik krijg om onze provincie te pluggen aan. Daar waar ik voor het eerst kom neem ik bolussen mee en hier en daar deel ik een lovezeeland shirt uit. Via een collega werd ik gewezen op dit blog van Jan Postma waarin hij schrijft over de film “Achter de toren” een productie van KRO jeugd.

Zoals Jan het schrijft is het. Het is zo lief en kneuterig (één van de redenen waarom ik gek op Zeeland ben) dat het fantastisch is om naar te kijken. Het gaat over een paar jongens en een meisje in Westkapelle, die alle jeugdthema’s behandelen van iemand die met die leeftijd opgroeit achter de toren, zoals ze dat daar noemen.

Brommers rieen, kèrmisse, uuswerk, op de fiets naer de hôhge schole en wat al nog niet meer. Kijk zelf maar (16minuten).

#lovezeeland: Achter de toren. Joulder mee je stikke vee uuswerk!