Onze verbouwing: Het dak er op en de vloer er in.
 

Onze verbouwing: Het dak er op en de vloer er in.

In mijn vorige blog over onze verbouwing beschreef ik vooral nog een sloopproces. Gelukkig heeft zich dat de laatste weken als omgevormd tot een opbouw proces.

Het dak.

Hier komt de dakkapel

Hier komt de dakkapel.

Het dak is inmiddels voorzien van isolatieplaten (van buitenaf) en is inmiddels bijna volledig voorzien van panlatten. Ik vind het bijzonder om te zien, hoe secuur (met gelijke afstand) die op de isolatieplaten worden bevestigd. Helaas voor de bouwvakkers lijkt de overgang van zomerweer naar hersftweer te zijn omgezet met een aan/uit schakelaar in plaats van met een dimmer waardoor deze mannen in de stromende regen deze klus moeten klaren. Wie weet klaart het de komende periode weer een beetje op als ze de pannen er op gaan leggen. Foto’s volgen!

De betonvloer.

Photo 09-09-13 17 50 11In huis is inmiddels alles in de kruipruimte afgerond. De buitenmuren zijn in de kruipruimte voorzien van isolatie. De loodgieter heeft het grove werk ten behoeve van sanitair (badkamer beneden en toilet) en de keuken en bijkeuken afgerond. De laatste kunstof isolatiebroodjes zijn als een legpuzzel in de laatste gaten geplaatst en vervolgens is de gehele begane grond vloer voorzien van een verse laag beton. Kortom: we hebben weer een vloer!!!

De buitenmuren (aan de binnenkant).

Photo 10-09-13 17 48 20Ook zijn in huis de geraamten van de opdekmuren al zichtbaar. Hierachter zal het nodige leidingwerk worden weggewerkt en voorzien worden van isolatiemateriaal waartegen vervolgens nieuwe binnenwanden geplaatst worden. De vaart zit er goed in waardoor we (bijna) iedere dag de bouw zien vorderen.

Druk.

De operationele druk voor ons op dit project neemt gestaag toe. Het overleg met onze bouwkundig adviseur heeft  van een contactmoment om de week plaatsgemaakt tot een contactmoment om de paar dagen waarin allerlei praktische beslissingen genomen moetne worden. Het is best veel werk, maar ik geniet er met volle teugen van. En met mij nog meer mensen, want ik krijg uit verwachte en onverwachte hoek leuke reacties op deze blogposts.

Druk, Dixi bijna voor nixi

Dixi!

Dixi voor bijna nixi!

Mocht je in de buurt zijn en druk op de blaas voelen en vrezen dat je de weg naar huis niet droog af weet te leggen… Weet dan dat je altijd even gebruik kunt maken van de dixi in onze voortuin. De 0,50 cent voor deze toiletbeurt kan je gewoon afgeven aan één van de bouwvakkers.

O ja! Voor ik het vergeet…

Onze woning op de Strandwal 56 in Vlissingen staat ook nog steeds te koop. Dus…

Foto’s