Onze verbouwing: We zien er geen gat meer in…
 

Onze verbouwing: We zien er geen gat meer in…

…tenminste, in het dak dan. In de buiten- en binnenmuren juist weer wel. De verbouwing is namelijk behoorlijk opgeschoten sinds mijn laatste blog.

Helemaal dicht.

Helemaal dicht.

Inmiddels is bijna het gehele dak bedekt met fonkelnieuwe dakpannen. Behalve op de plek waar de dakkapel komt. Op de plekken waar de Velux (Vele Luxen noem ik ze) ramen komen, worden tzt weer even een paar pannen verwijderd. Ik ben benieuwd hoe het licht in de kamers en de hal en de vide en de werkruimte wordt als de dakvensters zijn geplaatst.

Boeiboorden

De randpan valt over het boeiboord

De randpan valt over het boeiboord

Overigens ontdekte ik vandaag ook dat de boeiboorden  zijn geplaatst. Best vernuftig hoe ze die met grote-mannen-kauwgom aan de randen plakken (mooier dan spijkeren of schroeven!) en hoe ze er vervolgens spanning op houden, totdat de kit is opgedroogd en alle boorden goed vast zitten. Deze hebben al hun uiteindelijke grijze kleur. Wordt volgens mij echt mooi als het gehele huis straks wit geschilderd is met zo een donkere rand bij de grond.

Zagen, zagen…

Eerst geen raam, nu wel!

Eerst geen raam, nu wel!

Binnen zijn met brute machines meedogenloos gaten gezaagd voor de nieuwe en grotere kozijnen én de vide boven de keuken. Het plafond in de keuken is er inmiddels uit, maar helaas zit de plank waarmee het boeltje gestut is er nog, dus we kunnen de ruimte nog niet echt beoordelen. Wel een slim idee van de bouwvakkers om dit zo aan te pakken. Anders vlieg je met je diamantzaagje ineens twee meter plus naar beneden.

Badkamer

Uitzicht van de badkamer.

Uitzicht van de badkamer.

In de badkamer kunnen we al wel beter beoordelen hoe de ruimte er uit gaat zien. In gedachten projecteer ik dan waar alle sanitair er wastafels komen (Raab Karcher) en probeer ik het plaatje in mijn hoofd af te maken. Ik heb al een keer proef gezongen op de plek waar de douche komt. Kon ik gelijk alle katten uit de nieuwe buurt zien.

Kozijnen

Ik weet nog niet wanneer de kozijnen komen, want dat zou het visueel (vooral aan de buitenkant) ook enorm veranderen. Tot die tijd blijft het nog even een open huis, wat me herinnert aan het feit dat we op Strandwal 56 aanstaande zaterdag (5 oktober) ook open huis hebben.

Kijk hieronder voor een impressie naar het filmpje van ons huidige huis, misschien weet je wel iemand die naar zo een type woning op zoek is. Of kijk hier op Funda.

Foto’s