Onze verbouwing: het gaat hard!
 

Onze verbouwing: het gaat hard!

Dakkapel bijna gereed

Dakkapel bijna gereed

Voor het mooie had ik een paar weken geleden al een blog willen schrijven over de voortgang van de bouw, maar door de drukte op de zaak, kwam dat er niet van. Toen vorige week de bouwvakkers voor de tweede keer vroegen of ik mijn blog weer eens ging updaten, dacht ik, dat moeten we maar eens doen dan.

Sinds mijn laatste blog zijn er enorm veel dingen aan en in het huis veranderd. Ik zal ze proberen kort toe te lichten zodat je geen halve dag vrij hoeft te nemen om alles te lezen.

Lichtplan en elektra

Wandverlichting voor naast het bed is ook al voorbereid.

Wandverlichting voor naast het bed is ook al voorbereid.

Enkele weken geleden hebben we een klap gegeven op het lichtplan en op de elektrische- en beveiligingsinstallatie (details hierover volgen niet ;-). En ik kan je verklappen dat het prachtig wordt. Vooral in de woonkamer, de keuken, de hal en op onze slaapkamer worden veel wanden deze week voorbereid door de electricien om later te voorzien van indirecte verlichting. Dit komt allemaal via Maas Haagoort. Daar hadden ze wat extra aanmoediging in het begin van het project nodig, maar nu loopt het goed en weet ik dat ze mooi materiaal (armaturen) gaan leveren. Ik ben jaren geleden al in aanraking gekomen met de lichtconcepten van Deltalight, maar had nooit gedacht dat ik daar ons huis ooit mee zou versferen.

Voor de rest ben ik het hele huis al een paar keer door gestapt met Bert van Geko die eigenlijk alles gaan realiseren qua elektrische installatie. Anders dan hun site doet vermoeden (is nog in aanbouw), zijn die heel nauw betrokken bij de ontwikkeling. Echt top! Met Bert is alles doorgenomen tot in de kleinste details. Waar stopcontacten, welke hoogte, UTP op alle kamers en ten behoeve van de camera’s, wil je nog coax?

Vide boven keuken

Vide boven keuken

Vides

Waar ik een tijd geleden heel benieuwd naar was, was het effect van de vides. We hadden samen met Ton Steketee bedacht dat het misschien gaaf zou zijn om boven de keuken en boven mijn werkruimte het plafond er uit te zagen voor het ruimtelijk effect. Nou inmiddels is het zover en ik kan je vertellen dat het een topbeslissing is geweest! Omdat de vides heel hoog zijn, zijn deze voorzien van elektrische Velux ramen, want anders krijg je ze niet open zonder vervelende stokken of iets dergelijks.

Stalen verstevigingsbalk

Stalen verstevigingsbalk

Boven de keuken moesten we nog wel een keuze maken om de stalen vertevigingsbalken in of onder de vloer te verwerken. Het liefst natuurlijk ‘in’ want dat betekent uit het zicht. Het betekende ook dat de gehele muur op de overloop en de overloop zelf er uit moest. Ook hiervan kunnen we nu al zeggen dat dat een goede keuze is geweest.

Boeiboorden & kozijnen

Waar ook veel progressie is gemaakt is aan de buitenkant van onze woning bij de boeiboorden en de dakkapel. Prachtige strakke grijze onderhoudsvrije afwerking is wat de klok slaat. Zeker als straks het huis wit wordt, dan wordt dit echt een plaatje.

De vergrote achterpui en het nieuwe raam linksachter

De vergrote achterpui en het nieuwe raam linksachter

En ook qua kozijnen veranderen er veel dingen op het zicht. De enorme achterpui, het nieuwe en het vergrote kozijn achter in de kamer geven al een heel goed beeld van hoe het gaat worden. Fantastisch met speelse horizontale lijnen (goed gekozen Jan!) en veel licht in de kamer (goed bedacht Ton!).

Isoleren

Isolatie wordt heel nauwkeurig aangebracht.

Isolatie wordt heel nauwkeurig aangebracht.

Voor de rest heb ik gefascineerd staan kijken hoe kundig en minutieus alle buitenmuren en hoekjes worden afgetimmerd en nauwkeurig worden voorzien van isolatie materiaal (8-10cm!!). En daarnaast worden alle randen ook nog eens strak opgevuld met een bouwvakkers best friend: PURRRRRR!

De komende week wordt er nog heel veel meer afgetimmerd met als doel, dat eind deze week de nieuwe smeervloer (inclusief vloerverwaring) er in ligt. Ik ben benieuwd of ze dat gaan halen.

Compliment

Ik wil even een extra compliment geven aan de mannen van van Helleman die ook tijdens deze grote klus, heel schoon en netjes blijven werken!

O ja! Voor ik het vergeet…

Onze woning op de Strandwal 56 in Vlissingen staat ook nog steeds te koop. Dus…