Onze verbouwing: We zijn verkocht!
 

Onze verbouwing: We zijn verkocht!

We zijn verkocht! Allereerst vind ik het leuk om te vertellen dat ons oude huis aan de Strandwal verkocht is! Het heeft ongeveer een jaar te koop gestaan en op 31-12-2013 hebben we samen met de nieuwe bewoners getekend bij onze makelaar M2. Via deze weg wens ik de nieuwe bewoners vast veel woonplezier toe (want ik weet dat ze dit lezen ;-) en wil ik iedereen bedanken die ons geholpen heeft met het verspreiden van de boodschap dat ons huis te koop stond.

Afwerken

Vide bij werkkamerWe zijn verkocht! Slaat ook op onze nieuwe woning. Inmiddels zitten we in de fase waarin alles geschilderd wordt. En het wordt boven verwachting mooi! We hebben gekozen om de ruimtes waarin we het meeste verblijven, bijvoorbeeld de woon- en werkkamer, strak af te werken (sauzen) en de overige ruimtes te laten spuiten. Daarnaast hebben we gekozen voor wit en lichte grijstinten om zodoende een klein beetje contrast te krijgen bij de deurkozijnen en de balken aan het plafond.
Haard

GashaardSpeciale ventilatie roostersDe haard is momenteel nog niet geschilderd, maar al wel strak afgewerkt. En ook die vinden we geweldig. Bij deze wil ik Ton bedanken die ons er van heeft weerhouden om dit haardmeubel veel groter uit te voeren, zoals we eerst van plan waren. Dat was echt een te grote blokkade in de (zichtlijnen) van de kamer geworden. Het verbaasd me dat in alles wat je doet je altijd de keuze hebt om het mooier uit te voeren. Wat dacht je van de verplichte maar niet opvallende ventilatiesleuven. Een top advies van OHC Walcheren (OHC = openhaarden centrum)! De standaard roosters zitten qua design namelijk één gradatie van je BBQ rooster vandaan en zijn veel minder mooi.

Verlichting

DeltalightVan de verlichting hadden we al grote verwachtingen, maar toe we op een paar plekken de kapjes even gemonteerd waren ter controle waren we ook hier verkocht! Het is bizar hoe je met zo een simpel design van een armatuur zo een mooi lichteffect op de muur krijgt. Maar ook hoe onopvallend de spots zijn die op diverse plaatsen in het huis verwerkt zijn.

Sanitair

WastafelWaar mijn mond ook van open viel is toen ik voor het eerst de gekozen tegels (60×120!) tegen de wand zag zitten, inclusief de dubbele wasbak. Je moet je voorstellen dat wij dat ongeveer een klein jaar geleden hebben uitgekozen bij Raab Karcher. Daar hebben we toen gesproken over een wastafel op maat laten maken van het zelfde materiaal als een keukenblad. Maar verder dan een paar plaatjes daarvan bekijken, de maat bespreken en het materiaal uitkiezen, kom je dan niet. Maar ze hebben gelijk gekregen bij Raab, het ziet er fantastisch uit.

Kleine uitdagingen

Naarmate het einde van het project nadert, komen er ook steeds meer zaken naar boven die iets anders lopen dan verwacht. Zo hadden we ineens glas in deuren waar we panelen hadden verwacht. Zo bleek veel verlichting niet dimbaar door wat ruis in de communicatie en hangen onze toiletpotten momenteel nog op de hoogte als in een kinderdagverblijf. Maar als je ziet hoeveel werk er is verricht, vind ik dat er relatief weinig zaken anders zijn gelopen dan gepland en verwacht ik dat deze laatste punten ook snel naar behoren opgelost gaan worden.

Next steps

De volgende stap in de afwerking is eigenlijk wachten totdat de schilder gereed is. Badkamers voltooien, keukens plaatsen, vloeren leggen en natuurlijk de trap! De trap ga ik nu nog niet veel over vertellen, die komt vanzelf voorbij in een volgende blog, maar ook daar kijken we enorm naar uit, want dat wordt iets bijzonders!

Keep you posted! En erg fijn dat ik deze post niet af hoef te sluiten met een verwijzing naar ons oude huis dat te koop staat.