Onze verbouwing: de oplevering
 

Onze verbouwing: de oplevering

Hoera, na ongeveer 9 maanden verbouwen is ons huis gisteren opgeleverd. Ik vond het best een gek moment eerlijk gezegd. Al zo lang zijn we met dit huis bezig geweest en nu realiseer je je ineens dat aan die periode op korte termijn een eind komt.Gevel met luiken

De laatste tijd is er nog veel veranderd in het huis. Zowel op kleine als op grote onderdelen. Hieronder praat ik je even bij.

Schilderwerk

Zo is het gehele huis bijvoorbeeld superstrak geschilderd. Petje af voor de mannen van schilderbedrijf Boogaard die het hele huis een metamorfose hebben gegeven. Vooral de buitenkant met de luiken dragen goed bij aan de metamorfose.

Keuken

Bar aan keukenbladVan Raab Karcher hebben ze bij ons de keuken geïnstalleerd. Onze keuken bestaat in feite uit een losse kast. Een stevig kookeiland (hoogglans wit), met een dik betonnen blad. En wat kasten met inbouwapparatuur die door de muur heen steken (de hal in) om zo extra loopruimte te winnen rondom het kookeiland. Het is alles wat ik er van verwacht. Met het gat boven de keuken heb je een ruimtebeleving waar zelfs André Kuipers jaloers op zou worden.

Woonkamer

Vloer net gelegdDe woonkamer is nadat de keuken is geplaatst door Houtambacht voorzien van een prachtige houten vloer. Deze ligt er heel strak in en is verlijmd met de ondervloer in verband met onze vloerverwarming. We wilden altijd al een houten vloer, maar we wilden ook vloerverwarming. Voordat we deze vloer bestelden, hebben we lang getwijfeld of we het zouden doen. Hout op vloerverwarming. Bij Houtambacht wisten ze ons er van te overtuigen, dat dat een prima combinatie is, maar alleen als de vloerdelen en het proces daarvoor geoptimaliseerd is. Vooral de combinatie van de houten vloer met de strakke gashaard vind ik te gek. Foto volgt nog.

Trap

Frame met tredenInmiddels hebben ze ook de trap geplaatst. Ook de trap (van Vermeulen trappen) overtreft onze verwachtingen. Het ruimtelijke effect komt helemaal over zoals gehoopt. Ook de RVS trapleuning (komt er nog een bij) en balustrade met glasplaten geven het geheel een beach/maritieme stijl. In de eerste instantie waren we van plan de treden te schilderen, maar dat hebben we even uitgesteld omdat we dit ook prachtig vinden.

Luiken

Ook de originele luiken zijn inmiddels geschilderd en terug gehangen aan de gevel en deze zorgen voor wat meer sfeer als het gaat om de uitstraling van de woning. De luiken hebben die functie vroeger overigens ook gehad, want ze kunnen niet dicht.

Vloer boven

Photo 14-03-14 09 51 17Zo hebben ze van Woontrend de bovenverdieping erg netjes bekleed met PVC dat verlijmt is aan de verdiepingsvloer. Dit is een oersterke waterdichte vloertoepassing waar je niet bang voor hoeft te zijn als er nog eens een glas cola omvalt. In tegenstelling tot wat je zou denken lijkt het ook nog eens heel goed op echt hout. Onder andere omdat dat er realistisch reliëf in zit.

Verbazing

Wat me wel verbaasd is dat er tijdens zo een soort project toch best veel onnodig mis gaat. Begrijp me niet verkeerd, er is natuurlijk ook veel goed gegaan. En ik zeg niet dat er bij mij op mijn werk bij Maximum nooit iets mis gaat, want dat gebeurd overal wel eens, maar op ‘de bouw’ blijft dit toch een dingetje.

Zo zijn de toiletten door de installateur inmiddels gecorrigeerd qua hoogte, gelukkig.

Maar we wachten nog op een stuk balustrade glas voor mijn werkruimte. Ze hebben het overigens al twee keer bij zich gehad. De ene keer was het te groot en de tweede keer was het te klein. De man van Vermeulen zei, maar het staat wel goed op tekening hoor! Waarop ik antwoordde dat dat de situatie alleen maar erger en onbegrijpelijker maakte.

Zo was de afwerking van het alarmsysteem ook door iemand gedaan die met een aantal schroeven de pas nieuwe en geschilderde kozijnen had getrakteerd op vergeelde kabelgootjes. Dit terwijl de bedoeling was dat het in de kozijnen zou zitten.

Ook zijn ze er bij de keukenleverancier een paar dagen geleden achter gekomen dat de wastafel met onderkast (voor beneden) en een inbouwkast voor boven nooit zijn besteld/bevestigd door de leverancier. Resultaat, opnieuw het productieproces in en vier tot acht weken wachten. Zonde.

En heeft de vloerleverancier, die de vloer in de woonkamer, hal, speel/logeerkamer heeft gelegd, deze vergeten?!??!! te leggen in mijn werkkamer. Inmiddels zijn ze gisteren weer geweest om dit te corrigeren.

Nu heb ik er het volste vertrouwen in dat alles goed komt, maar het is onnodig zonde van de tijd en moeite. Degene die ‘iets’ bedenkt om dit soort gekkigheid en onnodige werkzaamheden uit de bouw te regisseren, verdient minstens de Nobelprijs van de bouw!

Gelukkig zijn alle betrokken partijen wel druk bezig om bovenstaande zaken zo snel mogelijk te corrigeren.

En nu…

Photo 23-03-14 10 44 55Momenteel verblijven we al een paar weken in een soort van live Minecraft huis dat lijkt gesponsord door bekende bananen merken (TX Jacco en Mo). En zullen bekenden en collega’s merken dat ik af en toe wat drukker ben dan normaal door de werkzaamheden van dit project. Maar volgende week gaan we dan eindelijk verhuizen, naar het huis waar we al zo lang mee bezig zijn. We hebben er enorm veel zin in. Ook Jara en Mees die het jammer vinden dat ze de buurkids bij het oude huis gaan missen, maar er naar uitkijken om weer bij andere vriendjes in de buurt te komen wonen.

Bekijk hieronder alle foto’s van deze fase: